Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi retkeilijää tauolla kalliolla. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Jyväskylässä luonto on lähellä. Kaupunki omistaa 9 200 hehtaaria metsiä ja useimmalla Jyväskylässä asuvalla on lähimetsä enintään 300 metrin etäisyydellä kodistaan. Metsät, voimakkaasti vaihtelevat maastonmuodot ja vesistöt ovat leimallista Jyväskylälle ja luonto on vahvasti läsnä myös kaupungin rakennetussa ympäristössä.

Läheisen metsän lisäksi monella on kotinsa lähellä järvi, lampi tai jokin muu luonnonvesikohde. Jyväsjärvi, Tuomiojärvi ja Palokkajärvi sijaitsevat Jyväskylän keskustan ytimessä, ja asuinalueet ovat levittäytyneet laajasti myös muiden järvien, muun muassa Päijänteen rantamille. Kaupungissa on myös laaja puistojen ja leikkipuistojen verkosto.

Jyväskylästä löytyy retkeilyyn sopivia kohteita niin läheltä kuin syrjempääkin, sillä osa kohteista sijaitsee aivan asutuksen tuntumassa ja osa syrjemmässä. Jyväskylässä lähiretkeilyä voi harrastaa ympäri vuoden säässä kuin säässä. Talvisin monet reitit ovat osittain tai kokonaan hiihtäjien käytössä, jolloin kävely reiteillä on kielletty.

Haitari

Jyväskylän kaupungin ylläpitämät kuntoradat ja ulkoilureitit

Jyväskylän muut retkikohteet

Roskaton retkeily

Jyväskylän kaupungin luontokohteissa noudatetaan Roskattoman retkeilyn periaatteita.