Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ihmisiä Lounaispuistossa seuraamassa esitystä. Kuva Jaakko Hänninen

Ajankohtaista

Vastaa verkkokyselyyn kulttuuripalveluista: 

https://link.webropolsurveys.com/S/7E9798601A29A581

Jyväskylän kaupungin kulttuurisuunnitelma

Jyväskylän kaupungin kulttuurisuunnitelma 2022-2025

City of Jyväskylä - Cultural Plan 2022-2025

Lisätietoja

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 050 634 95, mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin kulttuurisuunnitelma 2022-2025 on valmistunut. Lautakunta hyväksyi suunnitelman 13.4.2022.

Jyväskylän kulttuurisuunnitelman kärkiteemat ovat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima. Teemat ovat samat kuin kaupunkistrategiassa. Kulttuurisuunnitelmassa on kuvattu tarkemmin ne yhteiset toimenpiteet ja linjaukset, joilla kaupunkistrategian tavoitteisiin päästään. Suunnitelmaan kirjatut toimenpiteet konkretisoituvat strategiakauden aikana ja saavat vuosittaiset resurssinsa talousarvioprosessin myötä. 

Kysely Jyväskylän kulttuuripalvelujen käytöstä

Jyväskylä kysyy kulttuuripalveluista ja niiden käytöstä kaupunkilaisilta verkossa avatulla kyselyllä sekä puhelinhaastatteluin. Tietoa kerätään uuteen kulttuuribarometriin, jonka avulla analysoidaan ja raportoidaan kaupungin kulttuuripalvelujen tilaa ja kehitystä vuoteen 2025 kestävällä strategiakaudella.

Verkkokyselyn lisäksi tehdään myös puhelinhaastatteluja kolme kertaa strategiakauden 2022-2025 aikana. Ensimmäinen soittokierros käynnistyy loka-marraskuussa.

Tuloksia täydennetään vielä fokusryhmähaastatteluilla, joita tehdään kulttuurisuunnitelman kärkiteemoista. Ensimmäisellä kierroksella haastatellaan 15–20 -vuotiaita nuoria ja kysytään heidän kokemuksia ja mielipiteitä vapaa-ajanvietosta ja kulttuurin harrastamisesta. Seuraavat fokusryhmähaastattelut pureutuvat tilakysymyksiin, kulttuuriympäristöön ja kulttuuriseen elinvoimaan. Fokusryhmähaastatteluista vastaa Jyväskylän yliopiston kulttuuripolitiikan professori Miikka Pyykkönen.

Barometristä koostetaan vuoteen 2025 mennessä väliraportteja ja yhteenvetoja, joista ensimmäinen valmistuu tammikuussa 2023. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Tietoykkösen ja Jyväskylän yliopiston kulttuuripolitiikan oppiaineen kanssa. 

Aiheeseen liittyvää: