Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän kaupungintalo ja Paraatiaukion liput syksyllä. Kuva Outi Kaakkuri
Pääsisältö

Jyväskylän kaupungissa ylintä päätösvaltaa käyttää kaupungin asukkaiden vaaleilla valitsema valtuusto. Kuntavaalit käydään joka neljäs vuosi.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuuston kokoukset videoidaan ja lähetetään internetissä. Videoita voi katsella sivulla Kaupunginvaltuuston kokoukset & kokousvideot.

Valtuusto asettaa kaupunginhallituksen, joka johtaa kaupungin hallintoa, valmistelee kaupunginvaltuustossa käsiteltävät asiat ja huolehtii valtuuston päätösten täytäntöönpanosta sekä valvoo kaupungin etua ja edustaa kaupunkia.

Jyväskylän kaupunginhallitus

Valtuuston ja kaupunginhallituksen lisäksi kunnan toimielimiä ovat lautakunnat ja johtokunnat, niiden jaostot sekä toimikunnat. Lautakunnat vastaavat mm. tehtäväalueensa toiminnasta sekä talouden ja organisaation kehittämisestä. Lautakunta valmistelee tehtäväalueellaan kaupunginhallituksen tai kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi kuuluvat asiat sekä vastaa päätösten täytäntöönpanosta.

Jyväskylän kaupungin lautakunnat, johtokunnat ja toimikunnat

Vaikuttamistoimielimet Jyväskylässä

Lastenparlamentti

Nuorisovaltuusto

Vammaisneuvosto

Vanhusneuvosto

Veteraaniasiain neuvottelukunta

Kuntalaisaloite

Kuntalaisilla on oikeus tehdä aloite kuntaa koskevissa asioissa. Katso ohjeet kuntalaisaloitteen tekemiseen täältä.

Jyväskylässä tehtyjä kuntalaisaloitteita voit selata kuntalaisaloite.fi:ssä.

Vaalit

Kunnallisvaalit käydään joka neljäs vuosi lokakuun neljäntenä sunnuntaina. Kunnassa valittujen valtuutettujen lukumäärä riippuu kunnan asukasmäärästä.

Vaalit Jyväskylässä

Oikeusministeriön vaalisivu, vaalit.fi

Asiasanat:  
osallistuminen