Hyppää pääsisältöön

12.5.2023

Kuva
äiti ja lapset piknikillä ja puhaltelemassa saippuakuplia. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Kehä Vihreä on Jyväskylän nauhamainen keskuspuisto, johon kuuluu suurin osa keskustan tärkeimmistä viheralueista.

Noin 10 kilometrin pituinen Kehä Vihreä kulkee muun muassa Harjun, Jyväskylän rantaraitin ja Tourujoen maastoissa. Reitin varrella on myös rakennettuja kulttuuriympäristöjä, kuten Viitaniemen puutarhakaupunginosa ja Seminaarinmäen kampusalue.

– Kehä Vihreä on helposti lähestyttävää lähiluontoa. Nauhamaisen muodon ansiosta reitille voi lähteä mistä päin keskustaa tahansa. Opaskylttejä seuraamalla reitillä on helppo pysyä, kertoo kaupungin maisema-arkkitehti Leena Buller.

Kehä Vihreä on paljon muutakin kuin pelkkä puisto – se kokoaa yhteen ihmiset, luonnon, taiteen ja kulttuurin. Kehä Vihreällä järjestetään vuosittain monipuolisia tapahtumia, kuten ohjattuja kävelyjä ja työpajoja.

– Kevään ensimmäinen tapahtuma on sipulikukkien kierrätystapahtuma Viitaniemen 
Stavangerinpuistossa. Tulevia tapahtumia ovat muun muassa lapsille ja nuorille suunnatut hyönteishotellityöpajat. Kehä Vihreän työpajoja löytää tänä vuonna myös lastenfestivaali LystiKylän ohjelmistosta sekä nuorten TAIDFEST-tapahtumasta, kertoo Buller.

– Kaikki jyväskyläläiset ovat lämpimästi tervetulleita kesän tapahtumiin. Mikäli tapahtumat eivät sovi omaan kalenteriin, voi Kehä Vihreään tutustua omatoimisesti vaikka Citynomadi-mobiilikartan avulla. Retkelle lähiluontoon on helppo lähteä, kun kartta on puhelimessa mukana, vinkkaa Buller.

Lisätietoa Kehä Vihreästä ja tapahtumista löydät kaupungin sivulta www.jyvaskyla.fi/kehavihrea. Kehä Vihreän toimintaa voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa.


Teksti: Juho Eskola
Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Asiasanat: