Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväsjärvellä luistinrata ja muita väyliä. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Väestötilastot

Jyväskylän väkiluvun kasvu jatkui edellisvuosien kaltaisena myös vuonna 2021 -  vuoden lopun väkiluku oli 144 473. Väestönlisäystä kertyi vuoden 2021 aikana 1 053 henkilöä (0,7 %). Suhteellinen kasvu oli suurten kaupunkien kuudenneksi suurinta. Viimeisen viiden vuoden aikana Jyväskylän väestö on kasvanut noin 5 600 asukkaalla.

Lisää tietoja väestöstä löytyy raporteista alla. Väestönmuutosten ennakkotiedot päivittyvät kerran kuukaudessa Tilastokeskuksen ennakollisilla väestötiedoilla. Raportti sisältää tietoa väestön määrästä, väestörakenteesta, elävänä syntyneistä ja kuolleista, kuntien välisistä muutoista ja siirtolaisuudesta. Raportit, joissa on tietoja mm. väestön kehityksestä, ikärakenteesta, ulkomaankansalaisista ja väestöstä kieliryhmittäin päivitetään kerran vuodessa. Lisäksi saatavilla on vuosittain päivitettäviä tietoja muuttoliikkeestä, asuntokunnista, asuntoväestöstä ja perheistä. Raporttien tiedot perustuvat Tilastokeskuksen aineistoihin.

Jyväskylän kaupungin oma väestöennuste on laadittu vuosille 2025 ja 2030. Kaupungin väestöarvion pohjana hyödynnetään Tilastokeskuksen väestöennustetta. Väestöarvio noudattelee pääpiirteittäin Tilastokeskuksen ennustetta, mutta on tavoitteellisempi kokonaisväestömäärän kasvussa.

Työllisyystilastot

Taloustilastot

Liikennetilastot

Jalankulku, pyöräily ja paikallisliikenne

Autoliikennetilastot

Lentoliikennetilastot

Henkilöliikennetutkimukset

 


TILASTORAPORTTIEN SAAVUTETTAVUUS

Jyväskylän kaupungin Power BI-raportit eivät valitettavasti kaikilta osin täytä saavutettavuusvaatimuksia teknisistä syistä johtuen. Mikäli tarvitset tietyn Power BI-raportin sisältämiä tietoja saavutettavassa muodossa, otathan yhteyttä sähköpostilla tietojohtaminen[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
tilasto
raportti