Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Tämä sivu on päivitetty 27.9.2023.

Haluatko tarjota ohjauspalvelua lasten ja nuorten harrastamiseen 

Jyväskylän kaupunki tarjoaa monipuolisesti taide-, kulttuuri- ja liikuntaharrastuksia lapsille ja nuorille yhteistyössä eri toimijoiden kanssa koulujen tiloissa ja eri liikuntapaikoissa.

Ohjauspalvelun tarjoaminen vaatii y-tunnusta. Ohjaustunneista tehdään kirjallinen ostopalvelusopimus ja toteutuneet tunnit laskutetaan sähköisesti kauden päätteeksi.

Harrastustoiminta kouluissa

Peruskouluissa tapahtuvat harrastukset järjestetään koulupäivän yhteydessä aamuisin tai iltapäivisin. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikoina eikä pyhinä. Ilmoittautuminen harrastustoiminnan tuottajaksi seuraavan lukuvuoden osalta on auennut maalis-huhtikuussa 2023 . Asiasta on tiedotettu harrastusverkoston sähköpostilistalla oleville toimijoille. Ilmoittautuneista toimijoista kootaan harrastustarjotin, joka välitetään koulujen harrastustoiminnasta vastaaville yhteyshenkilöille. Koulujen harrastusohjaajat suunnittelevat koulunsa harrastustoimintaa elokuusta alkaen.

Toissijaisesti toimija voi myös olla suoraan yhteyksissä tietyn koulun yhteyshenkilöön. Yhteystiedot (harrastusohjaaja) löytyvät koulun Peda.net-sivuilta tai niitä voi kysyä Jyväskylän harrastamisen mallin hankekoordinaattorilta.

Jyväskylän kaupungin järjestämä lapsille ja nuorille tarkoitettu maksuton harrastustoiminta kouluissa on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. 

Ilta-aikaan ja viikonloppuisin

LiikuntaLaturin ja -Veturin sekä soveltavan liikunnan seuraavan lukuvuoden sisällöt suunnitellaan helmi-huhtikuussa edellisen kauden ja uusien toiveiden pohjalta. Toimintaa järjestetään lapsille, perheille ja nuorille ilta-aikaan ja viikonloppuisin. Lisätietoa saa suoraan palveluista vastaavalta liikunnanohjaajilta.

Haluan tiedottaa järjestämästäni toiminnasta

Toimintaa voi ilmoittaa ympäri vuoden Keski-Suomen tapahtumakalenteriin, josta löytyy oma puoli tapahtumille ja harrastuksille.

Talvilomalle, kesälomalle ja syyslomalla tapahtuvaa perheiden, lasten ja nuorten toimintaa voi ilmoittaa Lomalokkiin.

Maksutonta nuorten (alle 30v) toimintaa voi ilmoittaa harrastussivujen maksuttoman toiminnan vinkkeihin.

Keski-Suomen Liikunta kokoaa Suur-Jyväskylä-lehdessä kahdesti vuodessa ilmestyvät Juniorit urheilee Jyvässeudulla sekä Aikuisten harrasteliikunta -liitteet. Lisätietoa KesLiltä.

Haluan löytää tilan toiminnalleni

Jyväskylän kaupungilla on useita tiloja vuokrattavana:

Haluan liittyä verkostoon

Jyväskylän kaupunki koordinoi verkostoja, joista toimijat voivat saada tietoa, keskusteluseuraa ja kollegiaalista tukea.

Harrastusverkosto

Harrastusverkosto on tarkoitettu niille harrastustoimintaa tarjoaville toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä Jyväkylän kaupungin kanssa. Yhteistyö voi olla toiminnallista, viestinnällistä tai kehitysyhteistyötä.

Tällä hetkellä harrastusverkosto ei kokoonnu säännöllisesti. Sen sijaan toimijoille on tarjolla liikuntapalveluiden koordinoima Seurafoorumi sekä kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden koordinoimat Kulttuuritoimijoiden aamukahvit ja vapaaehtoistoimijoiden Valikko-ryhmä.

Harrastusverkoston sähköpostilistalla tiedotetaan muun muassa koulupäivän yhteydessä tapahtuvan harrastustoiminnan toimijahausta.

Liittyäksesi sähköpostilistalle lähetä viestiä hankekoordinaattorille.

Kulttuuritoimijoiden aamukahvit

Kulttuuritoimijoiden aamukahveilla keskitytään taiteen ja kulttuurin tekijöiden keskinäiseen vuorovaikutukseen ajankohtaisten aiheiden ympärillä. Tapaamisissa jaetaan tietoa ja pyritään edistämään taiteen vapaan kentän toimijoiden verkostoitumista yli sektorirajojen. 

Seurafoorumi

Seurafoorumi on liikuntaseurojen ja kaupungin liikuntapalveluiden yhteistyöelin, jossa käsitellään ajankohtaisia teemoja tarkoituksena kehittää kunnan liikuntaelämää avoimessa vuoropuhelussa. 

Ladataan...

Ilmoittautuminen harrastuspalveluiden tuottajaksi 2023–2024

Kiinnostus tarjota harrastustoiminnan ohjauspalvelua Jyväskylän kaupungin kouluissa järjestettäviin harrastuksiin lukuvuonna 2023–2024 ilmoitetaan sähköisellä lomakkeella.

Viimeistään 30.4.2023 ilmoitettu toiminta ehtii mukaan ensimmäiseen aaltoon rahoituspäätösten selvittyä huhtikuun lopussa. Mukaan voi kuitenkin ilmoittautua myös myöhemmin.

Mistä on kyse?

Jyväskylän kaupunki tuottaa harrastustoimintaa omana työnä sekä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä Jyväskylän kaupungin kanssa, ota yhteyttä suoraan palvelusta vastaavaan henkilöön:

Harrastusryhmät kouluilla, koulujen harrastusohjaajat, harrastusverkosto ja muut lasten ja nuorten harrastamiseen liittyvät asiat

Hankekoordinaattori Reeta Jääskeläinen, reeta.jaaskelainen[a]jyvaskyla.fi, p. 040 662 0085

LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi

Eero Simonen, eero.simonen[a]jyvaskyla.fi, p. 050 522 6829

Asiasanat:  
harrastus