Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi ihmistä ulkona. Kuva Leila Koskinen
Pääsisältö

Kerta-avun vapaaehtoiset

Kerta-apu tukee ihmisiä arkisissa asioissa. Toiminta pitää sisällään asiointiavun, kodin huoltoavun ja digineuvonnan 

Asiointiavussa vapaaehtoinen voi olla saattoapuna esimerkiksi lääkäri-, sairaala- tai kauppareissuilla tilanteissa, joissa liikkuminen yksin tuntuu vaikealta tai turvattomalta.

Kodin huoltoavussa autetaan arjen pienissä tarpeissa kuten verhojen vaihdossa, ruuvien kiristämisessä tai kukkien mullan vaihdossa.

Digineuvojat opastavat tietokoneen, puhelimen tai television käytössä.

Vapaaehtoiset eivät pelkästään luo asiakkaalle turvallisuudentunnetta ja anna tukea, vaan keskusteluilla ja läsnä olemisella voi olla arvaamattoman suuri merkitys asiakkaan sosiaaliseen hyvinvointiin.

Vapaaehtoistoiminnassa ollaan mukana niin kauan kuin siihen on aikaa ja energiaa. Toimintaan sitoudutaan tehtävä kerrallaan eikä se vaadi aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta.

Kotikaverit

Kotikaverin käynnit tuovat vaihtelua kotona asuvan henkilön arkeen. Asiakkaana voi olla ikääntynyt tai muuten tukea tai seuraa kaipaava henkilö. Asiakas tai hänen läheisensä voivat pyytää vapaaehtoista säännölliseksi juttukaveriksi, ulkoiluun, asiointiin, yhdessä olemiseen tai pieneen yhteiseen puuhasteluun kotona tai lähiympäristössä. Tapaamiset 2–4 kertaa kuukaudessa.

Liikuntaluotsit

Liikuntaluotsitoiminta on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea tai kannustusta omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntakaveria kaipaavat ihmiset voivat tulla eri ikäryhmistä ja erilaisista liikuntataustoista. Yhdessä voidaan käydä esim. kävelyllä, kuntosalilla tai uimahallissa. 

Liikuntaluotsit toimivat kaverina ja tukena liikuntatapahtumissa, mutta he eivät ole avustajia eivätkä tee kodinhoidollisia tai sairaanhoidollisia toimenpiteitä. 

Liikuntapalveluiden hallinnoimiin liikuntapaikkoihin luotsi pääsee liikuntaluotsikorttiaan näyttämällä maksutta luotsattavan kanssa käydessään. Mikäli liikkuminen tapahtuu maksullisessa liikuntapaikassa, maksaa asiakas oman pääsymaksunsa normaaliin tapaan, ja varautuu maksamaan myös liikuntaluotsin pääsymaksun. 

Luotsi pääsee kerran kuukaudessa itse maksutta Wellamon tai Aalto Alvarin uimahalliin.

Lisätietoa liikuntaluotsitoiminnasta

Alasivu

Vapaaehtoiskoulutukset

Seuraavan koulutuksen järjestämme elo-syyskuussa, mutta jos haluaisit lähteä toimintaan mukaan ennen kesälomaa, niin ole meihin yhteydessä! Järjestämme sinulle henkilökohtaisen koulutuksen.

Ota yhteyttä - lomake verkossa.

Lisätiedot

Liikuntaluotsi- ja kotikaveritoiminta
Mervi Robert
p. 040 575 8260
mervi.robert[at]jyvaskyla.fi

Kulttuuriluotsitoiminta
Leila Koskinen
p. 050 312 5315
leila.k.koskinen[at]jyvaskyla.fi

Kerta-aputoiminta
Leila Koskinen
p. 050 312 5315
leila.k.koskinen[at]jyvaskyla.fi

Kerta-apupyynnöt 
p. 050 569 2877
lisätietoja ja soittoajat sivulla Tukea vapaaehtoiselta 

Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari

Kansalaistoiminnankeskus Matara
Matarankatu 6 A 1, katutaso
40100 Jyväskylä
[email protected]