Skip to main content
Image
Naiset satamassa kilistävät

Lisätiedot:
Pirkko Flinkman, projektipäällikkö, kaupunkikeskustan kehittäminen, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
p. 050 568 7846, pirkko.flinkman[at]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupunki haki huhtikuussa avoimella haulla ravintolatoimijoita Lutakon kesäterassille kesälle 2021.

Haettavia ravintolamyyntipaikkoja oli kuusi. Määräaikaan mennessä tuli hakemuksia kuudelta keskusta-alueen ravintolatoimijalta  sekä anniskeluoikeuksilla että ruokamyynnille. Kaupunkikeskustan elinvoiman vahvistamiseksi terassipaikat olivat haettavissa vain keskustan alueen ravintolatoimijoille. Hakijayrityksen tuli sijaita 40100-postinumeroalueella. Jos keskusta-alueen hakijoita ei olisi ollut riittävästi, olisi huomioitu myös muut hakijat. Keskusta-alueen ulkopuolelta tuli yksi hakemus. Jos hyväksyttyjä hakemuksia olisi saapunut vapaita paikkoja enemmän, olisi valinnat arvottu.

Jyväskylän kaupungin tavoitteena on saada kesäterassialueesta monipuolinen ja jyväskyläläinen palvelukokonaisuus, joka on viihtyisä asiakkaille ja kannattava mukaan lähteneille toimijoille. Alueen varattu sijaintipaikka on sama kuin kesällä 2020, Lutakoaukion rantaportaiden päädyssä. 

Hyväksytyt ravintolatoimijat ovat Katin Paakkelssit/TUORE, MatsiBaari/Satamatsi, Ravintola Sohwi, Sataman Onni, Taikuri ravintolat ja Beer Mobile Fat Lizard
.
Mukaan lähtevät toimijat tekevät itse tarvittavat viranomaisilmoitukset ja lupahakemukset sekä sitoutuvat yhteisjärjestelyihin ja niiden kustannuksiin. 

Haettavana oli:
•    6 ravintolamyyntipaikkaa, jotka sijaitsevat 1200 asiakaspaikan terassialueella. 
•    Jokainen paikka on yhteisjärjestelyiden piirissä, joihin sisältyy mm. jätehuolto, WC-alue, aluerajaus ja esiintymislava. Lavan ohjelmatuottamisesta vastaavat ravintolatoimijat.
     

Hinta

Alueen maanvuokra on hakuvaiheen aluesuunnitelmaluonnoksen alavarauksella 10 725 euroa, 0% alv. Vuokra jaetaan toimijoille tasan, jolloin ravintolamyyntipaikan kausihinta kuudella toimijalla on 1787,5 euroa 0% alv.  Vuokrahinnassa on huomioitu käytössä olevien myyntiviikkojen määrä ja tapahtumien vuoksi terassitoimijoille aiheutuvat lisäkustannukset. Aluevuokrahinta on kiinteä. Se jaetaan aloittavien toimijoiden määrällä ja pysyy samana huolimatta mahdollisesta terassin toimintakauden pidentymisestä tapahtumien peruutumisen vuoksi. Hinnoittelumallilla osaltaan kannustetaan toimijoita viihtyisän ja laadukkaan terassialueen toteutukseen. Hinta ei sisällä yhteisjärjestelyjä.

Terassialueen toimijat vastaavat itse tarvittavien viranomaislupien hakemisesta ja ilmoitusten tekemisestä sekä niiden kustannuksista.

Pop Up -paikat

Rajattavan terassialueen läheisyydessä on varattavissa kolme pop up -myyntipaikkaa, joilla voi olla viikoittain vaihtuvat toimijat. Pop up -myyntipaikkojen varaukset tehdään Palvelupiste Hannikaisen kautta ilman erillistä hakua tai edellytystä keskusta-alueen yrityssijainnista.

Lisätietoa pop up -myyntipaikoista

Tiedustelut ja varaukset:
Palvelupiste Hannikainen avoinna arkisin klo 8 - 16 (kesä-elokuussa klo 8 - 15) puh. 014 266 5025, palvelupistehannikainen (at) jyvaskyla.fi

Lutakonaukiosta tapahtuma-alueena lisätietoa saat tästä.

Lutakonaukion 2021 kesäterassialueen alue lay-out suunnitelman pdf.

Toiminta-aika ja aikataulu

Valituilla ravintolatoimijoilla on tavoitteena on avata terassit juhannusviikolla. Heinä- elo- ja syyskuussa alueelle on tapahtumavarauksia, jotka vaikuttavat toimintakauden jatkuvuuteen.

Alueen aukiolomahdollisuus on päivittäin klo 10.00–24.00 ja äänentoiston tulee päättyä klo 22.00. Terassialueen erityistapahtumat (sis. äänentoiston) ovat mahdollisia kerran viikossa klo 24.00 saakka, jolloin alue tulee olla tyhjänä klo 02. 

Poikkeusajankohdat

Kesäterassialue väistää Lutakonaukion suurtapahtumia ja rakenteet on poistettava alueelta seuraavina ajankohtina, mikäli tapahtumat toteutuvat.

Kansainväliset Suurmarkkinat 17.–20.6. (alue varattuna 15.6.–21.6.)    
Suomipop festivaali 15.–17.7. (alue varattuna 9.7.–20.7.)      
Päivitetty tieto 20.4.2021: Suomen MM-ralli järjestetään 30.syyskuuta - 3.lokakuuta.
  

Kesäterassit tulevat noudattamaan kaikkia valtakunnallisia ja kaupungin antamia koronaohjeistuksia. Pidätämme oikeudet kaikkiin mahdollisiin muutoksiin hankkeen toteutukseen ja aikatauluihin liittyen. Turvalliseen asioimiseen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota. Alueen seuraava elokuun käyttövaraus on 19.8.  ja rakenteet tulee poistaa viimeistään 18.8.

Etenemisen aikataulu

14.4.–28.4. Terassipaikkojen haku avoinna

30.4. Hakemusten perusteella valitut ravintolatoimijat julkistetaan  
 
3.5.  Toimijoiden yhteistapaaminen, rakennusvalvonnan ennakko-ohjaus toimenpideluvan     
        hakemiseen   

3.5.–15.5. Yrityskohtaisten lupien ja ilmoitusten hakeminen ja käsittely 
                 Valittujen toimijoiden yhteisjärjestelyiden sopiminen

Terassialueella voidaan aloittaa toiminta, kun luvat ja rakenteet ovat valmiina.

 


 

 

Keywords: