Suoraan sisältöön

Mannila

Asuinalueet: Mannila

Mannilan asuinalue sijoittuu Lohikosken ja Palokan välille. Mannilan rauhallinen asuinalue koostuu pääasiassa omakoti- ja rivitaloasutuksesta, myös muutamia kerrostaloja on viime vuosina rakentunut nelostien ja omakotitaloalueen väliin.

Mannila on viime vuosina saanut uuttaa rakennuskantaa kun Mankolan alueelle, Tuomiojärven rantaan, on noussut sekä omakoti- että rivitaloja. Mannilan pohjoispuoleinen alue aina Palokan keskukseen saakka tulee rakentamisen piiriin lähivuosina, kun Mannisenmäen uuden vehreän ja luonnonläheisen asuinalueen rakentuminen käynnistyy. Mannisenmäestä tulee tulevaisuudessa lähes 2000 asukkaan uusi asuinalue. Sekä uusien että olemassa olevien asukkaiden käyttöön jää edelleen runsaat lähivirkistysalueet ja liikuntareitit sekä Tuomiojärven tarjoamat monipuoliset virkistysmahdollisuudet sekä kesäisin että talvisin.

Mannilan toimintaleikkipuisto sijaitsee Tiilitiellä ja sen yhteydessä on myös skeittipuisto. Mannilassa sijaitseva Mankolan yhtenäiskoulu aloitti toimintansa 2013. Oppilaitosmiljöö on sekä rakennuksiltaan että puistoalueiltaan valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen rakennettu ympäristö, jossa sijaitsee muun muassa vuonna 1932 rakennettu Keski-Suomen emäntäkoulun päärakennus. Koulun yhteydessä on jalkapallokenttä sekä erikoisuutena kasvihuone, joka on koulun opetuskäytössä.

Lähimmät palvelut löytyvät Palokankeskuksesta, jonne Mannilasta on matkaa noin kaksi kilometriä. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta neljän kilometrin matka keskustaan taittuu sekin hetkessä.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

..

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta