Hyppää pääsisältöön
Kuva
Äiti ja lapsi lentokonetta leikkimässä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Mannilan asuinalue sijoittuu Lohikosken ja Palokan välille. Mannilan rauhallinen asuinalue koostuu pääasiassa omakoti- ja rivitaloasutuksesta, myös muutamia kerrostaloja on viime vuosina rakentunut nelostien ja omakotitaloalueen väliin.

Alueet: Mannila, Mankola, Mannisenmäki

Mannila on viime vuosina saanut uuttaa rakennuskantaa kun Mankolan alueelle, Tuomiojärven rantaan, on noussut sekä omakoti- että rivitaloja. Mannilan pohjoispuoleinen alue aina Palokan keskukseen saakka tulee rakentamisen piiriin lähivuosina. Mannisenmäestä tulee tulevaisuudessa lähes 2000 asukkaan uusi asuinalue. Sekä uusien että olemassa olevien asukkaiden käyttöön jää edelleen runsaat lähivirkistysalueet ja liikuntareitit sekä Tuomiojärven tarjoamat monipuoliset virkistysmahdollisuudet sekä kesäisin että talvisin.

Mannilan toimintaleikkipuisto sijaitsee Tiilitiellä ja sen yhteydessä on myös skeittipuisto. Mannilassa sijaitseva Mankolan yhtenäiskoulu aloitti toimintansa 2013. Oppilaitosmiljöö on sekä rakennuksiltaan että puistoalueiltaan valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen rakennettu ympäristö, jossa sijaitsee muun muassa vuonna 1932 rakennettu Keski-Suomen emäntäkoulun päärakennus. Koulun yhteydessä on jalkapallokenttä sekä erikoisuutena kasvihuone, joka on koulun opetuskäytössä.

Lähimmät palvelut löytyvät Palokankeskuksesta, jonne Mannilasta on matkaa noin kaksi kilometriä. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta neljän kilometrin matka keskustaan taittuu sekin hetkessä.

Palvelut kartalla

 

Kirjasto

Koulutus

Koulut

Kulttuuri

Kulttuuripalvelut

Liikunta

  • Mankolan tekonurmikenttä, Saarijärventie 21

Liikunta ja ulkoilu

Nuoriso

Nuoret

Puistot

  • Hollihaan - Paimenpojan leikkipaikka
  • Mannilan toimintaleikkipuisto, myös skeittipuisto

Viheralueet

Päivähoito

Lohikoski-Mannilan päiväkodit

Muut julkiset palvelut

Palokan lähikirkkoalue

Vireillä olevat kaavahankkeet

Vireillä olevat kaavat ja hankkeet

Asiasanat:  
asuinalue
kaupunginosa
Kaupunginosa: