Hyppää pääsisältöön
Kuva
Koira uimassa, seisoo vedessä ja katsoo. Kuva Jaana Pinson
Pääsisältö

Koirien uimapaikka on suljettu syyskuun 2024 loppuun

Jyväskylän kaupunki parantaa Vaajakosken pyöräilyn pääreittiä. Hankkeessa levennetään Rantaraittia välillä Heikinkatu - Rauhalahti. Hankkeeseen kuuluu myös Tourujoen yli kulkevan Krookin sillan leventäminen. Hankkeen tavoitteena on kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantaminen.

Koska hankkeessa levennetään Tourujoen ylittävä Krookin silta, estyy kulku Tourujoensuulla sijaitsevalle koirien uimapaikalle ja sen tuntumassa olevalle ulkokuntosalille. 

Lisätietoa rakennushankkeesta: Vaajakosken pyöräilyn pääreitin parantaminen Rantaraitilla.


Koirille suunnattu uimapaikka sijaitsee Tourujoen ja Jyväsjärven yhtymäkohdassa Rantaraitilla, osoitteessa Schaumannin puistotie 1 A  (sijainti kartalla). Alueelle on käveltävä ja lähin pysäköintialue sijaitsee Heikinkadun varrella. Uimapaikalle johtaa rantaraitilta luonnonpolku.

Aidattu alue on vajaan hehtaarin kokoinen ja rajattu metalliaidalla. Alueelle on jätetty puupeite, ainoastaan kevyt siistimisraivaus on tehty kulkemisen helpottamiseksi. Alue on varsinaisesti tarkoitettu koirien uittamista varten, ei niinkään koirapuistokäyttöön. Itse uimapaikka on hiekkapohjainen.

Uimapaikalla toimivat herrasmiessäännöt, sen käyttö perustuu täysin käyttäjien yhteisymmärrykseen. Aluetta voivat käyttää kaikki koiranomistajat, koiran kokoon katsomatta. Portin pielessä on roska-astia koirien jätöksiä varten.

Alasivu

Koirien uimapaikka kartalla

Kuva
Koirien uimapaikka kartalla.