Hyppää pääsisältöön
Kuva
Koira seisoo lankkujen päällä, taustalla lampi ja risuaita. Kuva Jaana Pinson
Pääsisältö

Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Eläinsuojelulainsäädännön noudattamista toimialueella valvovat Jyväskylän seudun ympäristöterveyden työntekijät (hygieenikkoeläinlääkäri, valvontaeläinlääkäri ja kunnaneläinlääkärit) ja poliisi. 

Kunnan eläinlääkintähuollon tehtäviin kuuluu huolehtia kaikkien kunnan alueella olevien eläinten perustason terveyden- ja sairaudenhoidosta, eläinsuojelulain mukaisista tehtävistä ja tarttuvien eläintautien vastustustyöstä. Kunnaneläinlääkärit osallistuvat myös elintarvikelain mukaiseen valvontaan tuotantoeläintiloilla.

Alueen kunnat ovat sopineet palveluntuottajien kanssa löytökoirien, -kissojen ja muiden pieneläinten talteenotosta ja säilytyksestä.

Järjestyslain 14 §:ssä kerrotaan koirakurista. Koira on pidettävä taajamassa kytkettynä. Se ei saa mennä kytkemättömänä kuntopolulle. Kiellettyjä paikkoja ovat uimarannat, lasten leikkipaikat, toriaikana torit, hiihtoladut ja urheilukentät. Koirien ulosteet pitää kerätä hoidetulta alueelta taajamassa.

Järjestyslaki

Alasivu
Asiasanat:  
eläin
koira
kissa
lemmikki
kotieläin
eläinsuojelu