Hyppää pääsisältöön

8.2.2024

Kuva
Energia-yhtyeen viisi jäsentä ryhmäkuvassa. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
Taideapteekin kevään esite tarjoaa jälleen senioreille kulttuuriohjelmaa, jota löytyy monipuolisesti ympäri Jyväskylää.

Esitteeseen on koottu kattavasti Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen hyvinvointialueen sekä muiden toimijoiden ikääntyneille suuntaamaa ohjelmistoa. Painettu esite löytyy kaupungin eri toimipisteistä, kuten museoista, kirjastoista, uimahalleista ja Linkki-palvelupisteestä ja siitä on julkaistu myös sähköinen versio.  

Mukana tuttuja tapahtumia ja uusia tuttavuuksia

Kevään ohjelmasta löytyy uusien esitysten ja tilaisuuksien joukosta Taideapteekissa jo vuosia mukana olleita tapahtumia, kuten perinteiset Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet, Kino Hopea -elokuvanäytökset ja HopeaTanssit.

Vapaapääsyisiä yhteislaulutilaisuuksia vetää Kaisa Halmemies yhdessä Gradian musiikin opiskelijoiden kanssa. Helmi- ja maaliskuussa laulu raikaa Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa ja huhti- ja toukokuussa Suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissalissa.

Eläkeläisille suunnattuja Kino Hopea -näytöksiä on tarjolla Kino Aurorassa kerran kuussa perjantaisin huhtikuun loppuun saakka. Näytökset ovat avoimia kaikille ja niihin pääsee eläkeläiskortilla ilmaiseksi.

HopeaTanssit järjestetään maaliskuussa Kortteli Klubilla ja toukokuussa Kulttuuritalo Villa Ranassa ja niihin on vapaa pääsy. Tanssimusiikista vastaa Kansallisoopperasta suoraan etäyhteydellä Oopperan teetanssien tanssiorkesteri vaihtuvin solistein. Ennen tansseja alkuverryttelyä paikan päällä ohjaa tanssitaiteilija Teija Häyrynen, joka vierailee kevään aikana muissakin Taideapteekin tanssitapahtumissa.

Päivätanssit ja elokuvatapahtuma Vaajakosken urheilutalolla

Tiistaina 20.2. järjestetään Energia-yhtyeen tahdittamana Päivätanssit Vaajakosken urheilutalolla (Savonmäentie 9). Tanssilavoilta tutuksi tullut yhtye on säestänyt lukuisia eturivin artisteja. Päivätansseissa on mahdollisuus saada Teija Häyryseltä vinkkauksia paritanssiin tai tulla vain nauttimaan musiikista. Ovet avataan klo 12.45 ja tanssit kestävät klo 16 asti. Liput 10 € Jyväskylän verkkokaupasta tai ovelta.

Vaajakosken urheilutalolle kokoonnutaan myös talvilomaviikolla. Lauantaina 2.3. järjestetään elokuvatapahtuma, jossa ensimmäisenä on vuorossa koko perheen elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja kana (S). Esitys alkaa klo 11.30 ja liput ovat 12 €. Aikuisten elokuvanäytöksessä klo 14.00 nähdään tunnelmallinen Myrskyluodon Maija (K12), liput 14 € / 12 €. Liput voi ostaa paikan päältä puoli tuntia ennen näytöstä tai varata ennakkoon Keski-Suomen elokuvakeskuksen nettisivuilta: www.ksek.fi/vaajakoski.

Kahvila palvelee Vaajakosken urheilutalolla kummassakin tapahtumassa. 

Taideapteekin kevään esite

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/ikaihmiset

Lisätietoja:

koordinaattori Outi Savonen, Jyväskylän kulttuuripalvelut, outi.savonen(at)jyvaskyla.fi, p. 050 597 8954