Hyppää pääsisältöön

26.5.2023

Kuva
Korkealla leijuva patsas, suihkulähde. Kuva Satu Leinonen
Jyväskylän Viitaniemessä sijaitsevan Jaroslavlin aukion nimi vaihtuu Viitaniemenaukioksi. Nimenmuutoksen perusteluna on se, että Jyväskylän kaupunki keskeytti keväällä 2022 ystävyyskaupunkiyhteistyön venäläisen Jaroslavlin kaupungin kanssa.

Viitaniemenaukio sopii aukiolle uudeksi nimeksi, koska se sijaitsee keskeisellä paikalla Viitaniemessä. Viitaniemi on merkittävä rakennettu ympäristö ja nimellä on hyvä löydettävyys.

Nimiehdotukseen jätettiin 26 mielipidettä 

Nimistötyöryhmä käsitteli Viitaniemessä asemakaava-alueella sijaitsevan Jaroslavlin aukion nimen muuttamista joulukuussa 2022. Uudeksi nimeksi esitettiin nimeä Viitaniemenaukio. 

Nimeämisestä kuultiin naapureita ja kuntalaiset saivat ottaa kantaa nimiehdotukseen. Määräaikaan mennessä tuli yhteensä 26 mielipidettä ja ehdotusta. 22 mielestä nimi tuli muuttaa ja neljä vastusti nimen muuttamista. Seitsemän mielestä Viitaniemenaukio oli sopiva nimi aukiolle.

Nimistötyöryhmä kokoontui uudelleen 24.5.2023. Nimistötyöryhmä kävi läpi saadut palautteet ja päätyi suosittelemaan aukion uudeksi nimeksi Viitaniemenaukiota.

Viitaniemenaukio saa uuden nimikyltin kesän aikana

- Pelastusviranomaiset ja muut tahot saavat tiedon nimenmuutoksesta ja uusi nimi päivittyy kaupungin karttapalveluun. Aukion nimenmuutoksella ei ole vaikutusta ympäröivien kiinteistöjen osoitteisiin. Nimikyltti vaihtuu Viitaniemenaukio -kylttiin kesän aikana, kertoo nimistötyöryhmän puheenjohtaja Juha Kantanen. 

Katujen ja aukioiden nimenmuutokset ovat asemakaava-alueella hyvin harvinaisia. Mikäli tietoja haluaa tarkistaa, Kantanen suosittelee kuntalaisia tarkistamaan ajantasaiset tiedot Jyväskylän kaupungin karttapalvelua. Karttapalvelu on ajan tasalla ja palvelee mm. pelastusviranomaisia. 

Lisätietoja: kiinteistöinsinööri Juha Kantanen, p. 050 583 2538, juha.kantanen(at)jyvaskyla.fi