Hyppää pääsisältöön

11.4.2022

Kuva
Ukrainan lippu ja rauhankyyhky. Kuva Terhi Pekkarinen
Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluiden Kansainvälisten osaajien palvelut ja Keski-Suomen TE-toimisto palvelevat Ukrainasta tulleita kaikissa työllistymisen asioissa osoitteessa Kilpisenkatu 1 D. Tietoa, neuvontaa ja tukea saa sekä arjen asioihin että työnhakuun venäjän kielellä, ukrainaa ymmärtävältä ohjaajalta. Lisäksi tehdään yhteistyötä kotoutumista tukevan yhdistys- ja järjestökentän kanssa.

Kansainvälisten osaajien palveluita tarjoavat International Jyväskylä – Info Centerin ja Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hankkeen (ESR) ohjaajat, sekä Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun omavalmentajat.

Viralliset työllisyyspalvelut järjestetään oleskeluluvan saaneille työnhakijoille TE-toimistossa ja kuntapaikan saaneille kuntakokeilun omavalmentajien kautta. Ukrainalaisia työnhakijoita palvelevat TE-toimiston työntekijät tulevat työskentelemään kaupungin omavalmentajien rinnalle Kansainvälisten osaajien palveluihin Kilpisenkadun tiloihin.

Asiakkaille laaditaan alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma. Kotoutumissuunnitelma voi sisältää muun muassa kotoutumista edistävää suomen kielen koulutusta sekä työnvälityspalveluja, osaamiskartoitusta, yrittäjävalmiuksien arviointia, ammatinvalinnan ohjausta, työvoimakoulutusta sekä työkokeilu- ja palkkatukimahdollisuuksia.  

Info Centeristä saa neuvoa yleisiin arjen kysymyksiin sekä ohjausta oikean palvelun piiriin. Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hankkeessa Ukrainasta tulleita oleskeluluvan saaneita voidaan tukea muun muassa työhaastatteluissa ja työn aloitusvaiheessa, sekä heille voidaan järjestää työllistymistä edistävää tai työpaikalla tapahtuvaa suomen kielen valmennusta.

Venäjää puhuvalle ja ukrainan kieltä ymmärtävälle ohjaajalle voi varata ajan sähköpostitse tai soittamalla. Paikan päälle voi myös tulla ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin kello 9–15.00, jolloin palvelua saa vähintään suomen ja englannin kielellä.  

Yrityskartoituksella selvitetään yritysten valmiutta ukrainalaisen työvoiman rekrytointiin

Keski-Suomen TE-toimisto on käynnistänyt yrityskartoituksen Ukrainan sodan vaikutuksista keskisuomalaisten yritysten kustannuksiin, tuotantopanosten saatavuuteen, myyntiin ja markkinoihin sekä henkilöstöön. Samalla kartoitetaan yritysten halukkuutta rekrytoida ukrainalaista työvoimaa. Tätä tietoa hyödynnetään ukrainalaisten työnvälityspalveluissa.

Jyväskylässä sijaitsevien yritysten osalta kysely toteutetaan Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelujen ja TE-toimiston yritysasiantuntijoiden kanssa yhteistyössä.

Yleistä tukea ja neuvontaa arjen ja työllisyyden asioissa kaikille vieraskielisille

International Jyväskylä - Info Center 
Tietoa ja neuvontaa kaikenlaisissa arjen asioissa sekä ohjausta oikean palvelun piiriin. Ohjausta saa 16 eri kielellä. 

Anna Randel (venäjä, viro, suomi, englanti, ymmärtää ukrainaa)
Puh. + 358 40 159 4340, soittoaika ti klo 13–16, ke klo 12–15, to klo 12-14
anna.randel(at)jyvaskyla.fi

Palveluita työnhaun aloitukseen ja työnhakuun ukrainalaisille, jotka ovat hakeneet tilapäistä suojelua tai joilla on oleskelulupa

Keski-Suomen TE-toimisto
Palvelut työnhakijalle:

Ksenia Kylmälä, puh. 0295 046 091 (venäjä, suomi, englanti), soittoaika ma-ti klo 9–10
Anniina Leino, puh. 0295 046 260 (suomi, englanti), soittoaika ma-ti klo 9–10
Tanja Pirttimaa, puh. 0295 046 034 (suomi englanti), soittoaika ma-ti klo 9–10
 
Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hanke (ESR)
Yksilöllistä tukea työnhakuun:

Svetlana Nyman (venäjä, suomi, ymmärtää ukrainaa)
Puh. +358 40 592 8163 
svetlana.nyman(at)jyvaskyla.fi