Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

12.8.2020

Kuva
Jyväskylän nuorisovaltuusto kokoontumassa Veturitalleilla

”Yhtenäinen porukka”, ”Parasta on, kun näkee mihin nuvan työ johtaa ja saadaan hyvää aikaan”, ”Ei hyljeksitä ketään, vaikka edustajien ikäerot ovat isoja”, ”Huomaa, kun nuvan ääni kuuluu kaupungin päätöksenteossa”.

Näin kuvaavat nuorisovaltuutetut toimintaa. Jyväskylän nuorisovaltuusto on vaikuttajaryhmä, jossa 13−20-vuotiaat pääsevät vaikuttamaan kaupungin päätöksentekoon. Nuorisovaltuutetut edustavat jyväskyläläisiä nuoria, ottavat kantaa nuoria koskeviin asioihin ja järjestävät tapahtumia. Omasta toiminnastaan he päättävät itse eli nuvalaisuus on sellaista kuin he itse haluavat.

Nuorisovaltuustolla on edustuspaikkoja kaupungin toimielimissä, kuten lautakunnissa, vammaisneuvostossa ja työryhmissä. Niissä he pääsevät vaikuttamaan kaupungissa tehtäviin päätöksiin. Kauden 2019−2020 aikana saatiin läsnä- ja puheoikeus kaupunginvaltuuston kokouksiin, jaettiin hankerahaa nuorten omille hankkeille sekä edistettiin nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Uudet edustajat valitaan Huippukokouksessa 22.9.

Nuorisovaltuustolaiset tulevat Jyväskylän yläkouluista ja toisen asteen oppilaitoksista sekä edellisen kauden nuvasta. Lisäksi mukaan voi hakea vapailta paikoilta Huippukokouksessa. Nuorisovaltuustossa on 40 edustuspaikkaa. Toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Edustajat nuorisovaltuuston kaudelle 2020−2021 valitaan 22.9. pidettävässä Huippukokouksessa. Toimintakausi on yksi vuosi ja nuorisovaltuusto kokoustaa kolmen viikon välein.

Teksti: Niina Ekstam

Lue lisää nuorisovaltuustosta: www.jyvaskyla.fi/nuva

Asiasanat: