Suoraan sisältöön

Jyväskylän nuorisovaltuusto

Jyväskylän nuorisovaltuusto on 13–20–vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuva pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta ja kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia.Nuorisovaltuuston toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta vaikuttamistoimintaa. Nuorisovaltuustossa on yhteensä 45 edustuspaikkaa. Edustajat valitaan Jyväskylän yläkouluilta, nuorisotiloilta, toisen asteen oppilaitoksilta ja vapailta paikoilta (5). 1.1.2013 Jyväskylän nuorisovaltuusto siirtyi kaupunginhallituksen alaisuuteen.

Nuorisovaltuusto vastaa nuorisolain 8 §:n, kuntalain 26 §:n sekä lapsi- ja nuorisopoliittisen kehittämisohjelman vaatimuksiin nuorten kuulemisesta ja vaikuttamisesta päätöksenteossa.

Nuorisovaltuuston powerpoint -esittely.

Nuorisovaltuustolaisen edustivat UBC-konferenssissa Växjössä

Neljä nuorisovaltuutettua vietti viikon Ruotsin Växjössä ajankohtaiten asioiden äärellä muiden Itämeren maiden nuorten kanssa. Lue matkasta tarkemmin Painovirheestä.


Nuvan valta vaihtui ja uusi nuorisovaltuusto järjestäytyi 15.10. kokouksessa

Nuorisovaltuuston uusi kausi alkoi ja nuorisovaltuusto järjestäytyi 15.10. kokouksessa, jossa valittiin uusi hallitus, henkilöt luottamustoimiin ja valittiin kärkihankkeet. Tietoja nuvasta löydät tietysti täältä meidän nettisivuilta sekä facebookista ja instagramista.

Nuorisovaltuusto kokoontuu nuorille tärkeiden asioiden äärelle Veturitalleilla kolmen viikon välein tiistaisin klo 16-18. Toiminnassa saa roimasti kokemusta kaupungin päätöksenteosta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä tietysti uusia ystäviä!


Lisätietoja:
Carita Järvi, nuorisovaltuuston puheenjohtaja, p. 014266 4240
Joni Rossi, nuorisovaltuuston tiedottaja, p. 014 266 7515

Anne-Mari Ojanperä, koordinaattori - osallisuuskasvatus, p. 014 266 4230
Tanja Räty, koordinaattori - osallisuuskasvatus, p. 014 266 4241

Nuorisovaltuuston kärkihankkeet 2017-2018

Nuorisovaltuusto hyväksyi 15.10. kokouksessaan kärkihankkeet kaudelle 2017-2018. Hankkeet muodostuivat Jyväskylän yläkoulujen oppilailta, nuorisotiloilta ja nuorisovaltuuston Huippukokouksessa kerätyistä ideoista sekä tulevan nuorisovaltuustokauden aikana kaupungin päätökseen tulevista asioita, joiden valmisteluun nuorisovaltuusto osallistuu. Nuorisovaltuusto valitsi neljä tärkeimmäksi kokemaansa teemat yhdessä perehdytysviikonlopun aikana 13.-14.10. Muun muassa näitä asioita nuorisovaltuusto lähtee edistämään tulevalla kaudella.

 • Kiusaamisen ehkäisy
 • Toisen asteen koulutuksen tilanne
 • Julkisen liikenteen kehittäminen
 • Eri kulttuuritaustoista tulevien nuorten yhteishengen parantaminen

Syksyn 2017 kokousajat

 • 3.10 huippukokous
 • 15.10. Järjestäytymsikokous
 • 31.10. Hallitus
 • 7.11. Nuorisovaltuusto
 • 14.11. Työryhmät
 • 21.11. Hallitus
 • 28.11. Nuorisovaltuusto
 • 5.12. Työryhmät
 • 12.12. Hallitus
 • 19.12. Nuorisovaltuusto

Nuvan #Siistii! -kampanja!

Osallistu nuorisovaltuuston ilkivallanvastaiseen #Siistii! -kampanjaan. Kampanja toimii sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla, josta löytyy yleisesti tietoa ilkivallasta, lisää sen kustannuksista ja aiheeseen liittyvä kilpailu. Kilpailu on voimassa lokakuun loppuun asti ja osallistumiseen on ohjeet nettisivuilla www.jyvaskyla.fi/siistii. Instagramissa kampanja on nimellä @siistiijkl ja facebookista kampanjan löydät hakusanalla "siistii".

Muita Osallistumis- ja vaikuttamiskanavia Jyväskylässä

Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä Jyväskylän LastenParlamentin kanssa, joka on 1.-6.-luokkalaisten jyväskyläläislasten vaikuttamis- ja osallistumiskanava.


Osallistu ja vaikuta -sivuilta saat tietoa siitä, miten voit osallistua ja vaikuttaa Jyväskylässä kunnan toimintaan ja päätöksentekoon.