Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsi taiteen perusopetuksessa. Kuva Ilpo Vuorela
Pääsisältö

Iloista ja elämyksellistä harrastamista 0–18-vuotiaille

Löydä oma polkusi taiteen maailmasta!

Taiteen perusopetus tarjoaa samanhenkisiä kavereita, tavoitteellista harrastamista ja eväitä elämään. Lapsi voi opiskella kuvataidetta, arkkitehtuuria, musiikkia, sanataidetta ja teatteritaidetta Jyväskylän kansalaisopiston taiteen perusopetuksessa.

Taideharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, eikä aloittaminen vaadi erityistaitoja. Harrastusryhmissä lapsi saa samanhenkisiä kavereita ja taideopetuksen ammattilaisilta henkilökohtaista ohjausta. Jokainen saa olla oma itsensä ja löytää oman polkunsa taiteen maailmassa. Tarjolla on koko lukuvuoden mittaisia ryhmiä sekä erilaisia lyhytkursseja. Teemme taiteen perusopetuksessa yhteistyötä niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti.

Opetuspisteitä löytyy taiteenalasta ja ikäryhmästä riippuen Tikkakoskelta, Palokasta, Jyskästä, Vaajakoskelta, keskustasta, Keljonkankaalta, Mankolasta ja Korpilahdelta sekä laajan oppimäärän osalta kuvataidekoulusta, Kauppakatu 12.

Millaista harrastaminen on? Tutustu Peda.netissä

Tutustu harrastukseen ja oppilaiden tekemiin töihin taiteen perusopetuksen Peda.net-sivulla. Sivulla on tietoa mm. opetussuunnitelmista, opetushenkilöstöstä sekä oppilaiden töitä ja kuvia opetuksesta.

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023–2024

Kuvataidekoulu, keskusta   
Kuvataidekoulu, taajamat
Muskari
Musiikkikoulu, soitonopetus (yksilöopetus)
Musiikkikoulu, yhteissoittoryhmät
Sanataidekoulu
Teatteri

Tutustumiskerta uusille oppilaille

Uudet oppilaat voivat ilmoittautumisen jälkeen käydä kerran tutustumassa ryhmän toimintaan ennen lopullisen päätöksen tekemistä harrastuksen jatkamisesta.

Oppilaspaikan peruminen

Oppilaspaikan voi perua maksutta viimeistään 8 päivää ennen opetuksen alkua. Jos oppilaspaikka perutaan tämän jälkeen tai peruutus jätetään tekemättä, opisto laskuttaa koko lukukausimaksun.

Asiasanat:  
taiteen perusopetus
kuvataidekoulu
kansalaisopisto