Hyppää pääsisältöön
Kuva
Arkiston vanhoja sidoksia. Kuva Petteri Kivimäki
Pääsisältö

Kaupunginarkisto toimii kaupungin toimialojen keskusarkistona. Se ohjaa kaupungin yksiköiden arkistonmuodostusta sekä huolehtii ja antaa tietoja sen haltuun siirretyistä asiakirjoista.

Aineistot

 • noin 1250 arkistoa ja kokoelmaa
 • asiakirjoja noin 7,4 hyllykilometriä

Kaupunginarkistossa säilytetään Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan, Korpilahden ja Säynätsalon kuntien arkistot.

Kokoelmia koskevat tarkemmat tiedot löytyvät Jyväskylän kaupungin arkistotietojärjestelmästä. Arkistotietojärjestelmään on tallennettu digitoituja aineistoja, kuten mittava kokoelma vanhaa Jyväskylää kuvaavia rakennuspiirustuksia sekä Jyväskylän maalaiskunnan vanhimpia pöytäkirjoja. Tietokantaa täydennetään jatkuvasti.

Kaupunginarkistosta löytyvät:

 • toimintansa lopettaneiden lautakuntien, virastojen ja laitosten arkistot sekä toiminnassa olevien yksiköiden asiakirjat noin vuoteen 2017
 • rakenne-, LVI- ja IV-piirustukset vuoteen 2011. Pääpiirustukset eli asema-, pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirustukset ovat saatavilla rakennusvalvonnan sähköisessä Arska-palvelussa.
 • koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveyskortit opiskelun päättymisen jälkeen. Koulunsa päättäneiden rokotustiedot löydät meiltä tai entisen Jyväskylän maalaiskunnan osalta Palokan terveysaseman arkistosta. Huomaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon tietojen saamiseksi on tehtävä rekisteritietojen tarkastuspyyntö.

Tietopalvelu

Selvitykset kaupungin viranomaisille ja yksityisille henkilöille: päätöksenteon perusaineisto, omistusoikeudet ja kiinteistökaupat, eläkeselvitykset, koulutodistukset, terveystiedot, rakennuspiirustukset, asemakaavat ja niiden muutokset, palkkaus jne.

 • Tutkijapalvelu: opiskelijat ja tutkijat, arkkitehti- ja tekninen suunnittelu, sukututkijat
 • Asiakirjojen kopiopalvelu
 • Asiakirjojen käytön ohjaus
 • Esittelyt ja ryhmäkäynnit

Asiakirjoihin voi tutustua kaupunginarkiston tutkijanhuoneessa, jossa on myös arkiston käsikirjasto.

Kaupunginarkistossa säilytettävät asiakirjat ovat tietyin poikkeuksin julkisia. Salassa pidettäviä ovat mm. sosiaali- ja terveysviranomaisten henkilöitä koskevat asiakirjat.

Asiantuntijatehtävät

 • Asianhallintajärjestelmien ja sähköisen arkistoinnin kehittäminen
 • Arkistotoimen ohjaus, neuvonta ja koulutus
 • Hallintokuntien arkistonmuodostussuunnitelmien ajan tasalla pitäminen

Yhteystiedot

Osoite: Onkapannu 1, 40700 Jyväskylä

Kaupunginarkisto palvelee toistaiseksi vain ajanvarauksella. Vierailethan arkistossa terveenä ja turvavälit huomioiden.

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla tai puhelimitse.

kaupunginarkisto[at]jyvaskyla.fi
p. 050 360 2199
faksi 014 617 095

Linkit

Yksa-arkistotietojärjestelmä

Tietosuoja

Kaupungin tuottamissa palveluissa henkilötietoja käsitellään lainmukaisesti ja rekisteröidyn kannalta läpinäkyvästi: Tietosuoja Jyväskylän kaupungin palveluissa

Asiakkaan oikeudet rekisteritietoihin ja tietopyynnön tekeminen

Asiasanat:  
arkisto
keskusarkisto
kaupunginarkisto
tietopalvelu