Arkistopalvelu

Rakennuspiirustukset sähköisestä Arska-palvelusta

Rakennuspiirustukset on mahdollista ostaa sinulle sopivana ajankohtana Arska-palvelusta, mistä löytyvät sähköisessä muodossa seuraavat dokumentit:

  • pääpiirustukset: asema-, pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirustukset
  • pelastustiesuunnitelmat
  • väestönsuojapiirustukset
  • autopaikkalaskelmat
  • värityssuunnitelmat

Piirustukset löytyvät helppokäyttöisestä karttapalvelusta rakennuksen osoitteella tai rakennustunnuksella. Valitut kuvatiedostot maksetaan verkkopankissa, jonka jälkeen kuvatiedostot ovat ladattavissa omalle koneelle tai ne voi lähettää haluttuun sähköpostiosoitteeseen. Verkkopankkimaksun lisäksi myös yleisimmät pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä.

Yhden kuvatiedoston hinta Arska-palvelussa on 5,00 €.

Turvallisuussyistä kaikkien rakennusten piirustuksia ei ole saatavilla palvelusta, mm. koulujen ja sairaaloiden piirustukset on jätetty pois.

Asiakirjojen tilaaminen

Mikäli lupapiirustuksia ja muita asiakirjoja ei löydy Arska-palvelusta, voi niitä tilata arkistopalvelun kautta kirjallisesti tilauslomakkeella. Arkisto- ja kopiointipalvelut ovat maksullisia. Maksut on määritelty Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonnan palvelutaksassa.

Tilauksen käsittelyaika on noin 3 - 5 arkipäivää, suuremmat tilaukset vaativat enemmän aikaa.

Rakennuslupiin liittyviä piirustuksia on arkistoitu seuraavasti:

Entisen Jyväskylän kaupungin alue vuonna 1940 ja sen jälkeen myönnetyt rakennusluvat säilytetään rakennusvalvonnan arkistossa. Ennen vuotta 1940 myönnetyt rakennusluvat, purettujen rakennusten rakennusluvat sekä rauenneet rakennusluvat ovat Jyväskylän kaupungin  keskusarkistossa, osoitteessa Onkapannu 1, kaupunginarkisto[at]jyvaskyla.fi.

Kaupunginarkiston asiakaspalvelu on suljettu toistaiseksi. Kiireelliset asiakirjapyynnöt ensisijaisesti sähköpostilla kaupunginarkisto[at]jyvaskyla.fi tai p.014-266 3004.

Entisen maalaiskunnan alue vuonna 1937 ja sen jälkeen myönnettyjä rakennuslupia säilytetään rakennusvalvonnan arkistossa.

Korpilahden alue vuonna 1948 ja sen jälkeen myönnettyjä rakennuslupia säilytetään rakennusvalvonnan arkistossa.

Rakenne- ja lvi-suunnitelmia säilytetään Jyväskylän kaupungin keskusarkistossa, osoitteessa Onkapannu 1, kaupunginarkisto[at]jyvaskyla.fi.

Sähköpiirustuksia voi tiedustella Alva-konsernin asiakaspalvelunumerosta 014 366 4010, rakentajan liittymispalvelusta puh.014 366 4030 tai liittymispalvelu(at)alva.fi.