Hyppää pääsisältöön
Kuva
Liikuntaryhmä halaa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Kilokaarti® on painonhallintaryhmä, jonka tavoitteena on antaa ideoita oman hyvinvoinnin lisäämiseen, löytää itselle mieleinen tapa liikkua sekä saada tukea ohjaajalta ja muilta ryhmäläisiltä elämäntapamuutoksen aloittamiseen. Kilokaarti on tarkoitettu ylipainoisille, joilla on painoindeksi yli 28, eikä estettä liikunnan aloittamiselle.

Kilokaartin kurssit sisältävät alku- ja loppumittaukset Tanita -kehonkoostumusmittauslaitteella sekä keskustelukerran ravitsemusterapeutin kanssa ravinnon merkityksestä painonhallinnassa. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden maksuttomaan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan. 

Keskeisinä asioina Kilokaartissa ovat terveyttä edistävät näkökulmat, ylipainon tuomat terveydelliset riskitekijät sekä niiden ennaltaehkäisy liikunnan, ravinnon ja sopivan painonpudotuksen avulla.

Kurssit

Kilokaarti®AaltoAlvari

AaltoAlvarissa ryhmä kokoontuu ohjaajan kanssa viikoittain eri teemojen parissa. Ryhmässä kokeillaan monipuolisesti eri sisäliikuntalajeja, kuten esimerkiksi kahvakuulaa ja kuntosali-harjoittelua.

ma 18.00–19.30
Kurssi I: 28.8.–4.12.2023
Kurssi II: 5.2.–20.5.2024

Kilokaarti®, ulkoliikuntapaikat

Ryhmä kokoontuu ohjaajan kanssa viikoittain eri teemojen parissa. Ryhmässä tutustutaan Jyväskylän alueen monipuolisiin ulkoliikuntapaikkoihin ja ulkona liikkumisen mahdollisuuksiin. 

To 16.30–18.00 
Kurssi I: 8.2.–23.5.2024

Hinta 70 €/ 15 krt.

EtäKilokaarti®, Korpilahti

Korpilahden ryhmä harjoittelee omatoimisesti ryhmälle varatulla vuorolla Korpilahden yhtenäiskoulun kuntosalilla kerran viikossa. Lisäksi etäryhmä kokoontuu ohjaajan kanssa kuukausittain eri teemojen parissa. 

Kurssi I: 24.8.–7.12.2023
Kurssi II: 11.1.–30.5.2024

To 17.00–18.00 Kuntosalivuoro, kokkotie 20

Hinta 35€

Kilokaartin® ryhmät

Wellamo

Ilmoittautuminen Vello-varausjärjestelmän kautta

ti 16.45–17.45 Kuntopiiri, kuntosali
to 17.30–18.05 Vesijumppa

Kertamaksu tai sarjatuote

Tuntikuvaukset Kilokaartin® ryhmistä 

Vesijumppa

Vesijumppa on turvallinen ja tehokkaasti energiaa kuluttava liikuntamuoto, joka on nivelille ystävällinen. Vesijumppa tapahtuu hartiansyvyisessä vedessä ja siinä käytetään erilaisia välineitä sekä helpottamaan liikkumista vedessä, että lisäämään veden vastusta ja näin tehostamaan harjoitusvaikutusta.

Kuntopiiri

Helppo ja tehokas kiertoharjoittelutunti kuntosalilaitteilla. Tunnit aloitetaan lämmittelyllä, jonka jälkeen kuntopiiri. Kuntopiiri sisältää aerobisia- sekä lihaskuntoharjoitteita. Tunti lopetetaan venyttelyihin.

Ilmoittautuminen

Linkkivinkit

Aikuisten liikkumisen suositukset 18-64-vuotiaille

Painoindeksi (BMI) laskuri

Ravitsemus- ja ruokasuositukset

Testaa elintapojasi ja tietouttasi

Lisätietoja

Liikunnanohjaaja
Juha Kiukkonen
p. 050 312 5420
juha.kiukkonen[a]jyvaskyla.fi

 

Kuva
Liikunnanohjaaja Juha Kiukkonen. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Asiasanat:  
kilokaarti
painonhallinta