Tuntisisällöt

Lisätietoja

Erityisliikunnanohjaaja
Kati Siitari p. 014 266 4269
kati.siitari[a]jkl.fi

Alla on kerrottu tuntien sisällöistä. Osallistuminen  ei vaadi muuta kuin hitusen uteliaisuutta. Otathan myös juomapullon mukaan! 

Cheertanssi

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Cheertanssi on cheerleadingin toinen alalaji, joille on myös kilpailuissa oma sarjansa. Lajissa ei tehdä permantoakrobatiaa, heittoja eikä pyramideja, mutta tanssiin kuuluvat akrobaattiset liikkeet ja matalat tanssinostot ovat sallittuja.  Cheertanssiohjelmat sisältävät erilaisia tanssityylejä ja -tekniikoita, joita ovat muun muassa jalanheitot, piruetit ja venyvyysliikkeet sekä cheer- ja tanssihypyt. Ohjelman koreografia sisältää kuvionvaihtoja, visuaalisia tehokeinoja sekä urheilullista ja vauhdikasta tanssia. Mukaan voi tulla kuka tahansa iästä, sukupuolesta, aiemmasta urheilutaustasta tai muista tekijöistä huolimatta.

Futsal / palloilu

9–12-vuotiaille/ ilmoittautuminen
Ryhmässä tutustutaan futsalin/palloilun saloihin yhdessä touhuten. Ryhmä sopii kaikille taitoihin katsomatta. Tunnilla edetään osallistujien mukaan leikkien, pelaillen ja tekniikoita harjoitellen. Jalkaan on hyvä laittaa sisäliikuntaan sopivat kengät. 

Judomainen kamppailuveturi

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Kamppailuveturissa opitaan kamppailun alkeita, liikunnanperustaitoja, kehonhallintaa ja kehitetään peruskuntoa. Harjoitukset pitävät sisällään judomaisia kamppailuharjoitteita, erilaisia kisailuja, taitoliikkeitä, voimaliikkeitä ja kaatumisharjoittelua. Saatat päästä myös kokeilemaan miltä tuntuu heittää kaveria tai olla itse heitettävänä. Harjoitukset pidetään monitoimitalon judosalissa, joissa alustana toimiva joustotatami tarjoaa pehmeän laskeutumisalustan. Päälle joustavat liikuntavaatteissa (pitkät hihat ja lahkeet suotavia), kenkiä ei tarvita. Varaa mukaan myös juomapullo, sisäkengät ja pieni pyyhe. Tatamilla ollaan paljain, puhtain jaloin, joten jalat pestään ennen tatamille tuloa. 

Katutanssi

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Katutanssitunnilla rakennetaan pieniä koreografioita sekä tutustutaan tansseille ominaiseen vartalonkäyttöön. Tuntien koreografiat saavat vaikutteensa dancehallista, reggaetonista sekä streetistä. Tuntiin kuuluu aina alkulämmittely, tanssiosuus sekä lopuksi pieni jäähdyttely ja venyttely. Katutanssitunti soveltuu kaikille kiinnostuneille, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Mukaan iloinen ja avoin mieli sekä päälle rennot vaatteet ja jalkaan tanssiin / sisäliikuntaan sopivat kengät. 

Salibandy

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Ryhmä soveltuu kaikille, aiemmasta kokemuksesta ja taidoista riippumatta. Tunti koostuu erilaisista leikeistä, peleistä ja salibandyn tekniikkaharjoitteista. Jalkaan sisäliikuntaan sopivat kengät. 

Sulkapallo

9-12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Sulkapallovuorolla harjoitellaan sulkapallon perusteita, leikitään liikunnallisia pelejä ja ennen kaikkea pelataan sulkapalloa. Oman mailan voi halutessaan tuoda, mutta lainamailoja on myös tarjolla. Ryhmä soveltuu hyvin vasta-alkajille ja jo vähän harjoitelleille pelaajille. Päälle sisäpelivaatteet ja –kengät. 

Voimistelukoulu 

9–12-vuotiaille /  ilmoittautuminen
Tunneilla harjoitellaan voimistelun perustaitoja ja tutustutaan lajeihin monipuolisesti harjoitteiden ja voimisteluvälineiden kautta. Sopii kaikille voimistelusta tai temppuilusta kiinnostuneille, aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Päälle joustavat, vartalonmyötäiset vaatteet, halutessaan pehmeät tossut (esim. jumppatossut). 

  Perhepaini

  Koko perheelle / ei ilmoittautumista
  Tunti pitää sisällään nopeutta, ketteryyttä ja kamppailutilanteita. Painin omaista jumppaa yhdessä aikuisen kanssa. Päälle rennot sisäliikuntavaatteet, jalkaan tossut/sisäliikuntakengät. 

  Perhejumppa

  Koko perheelle / ei ilmoittautumista
  Aikuisten ja lasten yhteinen jumppahetki. Yhteinen alkulämmittelypeli tai leikki, erilaisten liikepisteiden muodossa lihaskunto-osio, lopussa temmon hidastus ja jäähdyttely.  Haasta vanhempasi. 

  Perhevoimistelu 

  Koko perheelle / ei ilmoittautumista
  Koko perheen voimisteluryhmä missä leikitään, jumpataan ja temppuillaan. Tunneilla harjoitellaan yhdessä vanhemman/vanhempien kanssa akrobatiatemppuja ja opitaan luottamaan omiin kykyihin.

  Perhepalloilu

  6–12-vuotiaille aikuisen kanssa / ei ilmoittautumista
  Eri palloilulajeja yhdessä vanhempien kanssa. Hyvällä ja rennolla mielellä, mutta hiki päässä. Rennot sisäliikuntavaatteet ja sisäpelikengät. 

  Uinti, omatoiminen

  Lapsille yhdessä aikuisen kanssa / ilmoittakaa kassalla että olette LiikuntaVeturilaisia

  612-vuotiaat lapset pääsevät ilmoitettuna aikana AaltoaAlvariin sisään maksutta. Muille normaali sisäänpääsymaksu. Omatoimisen uintikerran aikana voi vapaasti uida AaltoAlvarin eri altaissa. Uimaan tultava yhdessä aikuisen kanssa, joka on vastuussa tuomistaan lapsista koko uintireissun ajan.  Normaali uintiaika 3 tuntia.

   Lisätietoja

   Erityisliikunnanohjaaja
   Kati Siitari p. 014 266 4269
   kati.siitari[a]jkl.fi