Hannikaisenkatu 27-29 arkkitehtuurikutsukilpailu, 2018

Tutustu kilpailun arvostelupöytäkirjaan [pdf]

Hannikaisenkatu 27-29 arkkitehtuurikilpailun kilpailuehdotukset

AT Hannikaisenkatu Oy on järjestänyt yhteistyössä As Oy Jyväskylän Hannikaisenkatu 27–29 sekä Jyväskylän kaupungin kanssa arkkitehtuurikutsukilpailun asuinkerrostalotontin täydennysrakentamiseksi. Kilpailu oli käynnissä 7.6.–17.10.2018 välisen ajan ja suunnittelualueena on Asema-aukion eteläpuolelle jäävän tontin piha-alueet osoitteessa Hannikaisenkatu 27–29.

Kilpailulla haetaan laadukasta ja toteuttamiskelpoista, mutta myös innovatiivista ja monipuolista asumisen täydennysrakentamista Jyväskylän ydinkeskustaan. Kilpailun tarkoituksena on täydentää korkealaatuisesti kaupunkirakennetta ja mahdollistaa kaupungin tavoitteiden mukaisesti keskusta-alueen asukasmäärän kasvattaminen. Kilpailijoiden tarkoituksena on ratkaista myös pysäköintiin liittyvät kysymykset sekä luoda ratkaisuja piha-alueiden käsittelyyn viihtyisänä ja vihreänä keskusta-alueen kaupunkipihana, joka liittyy luontevasti ympäristöönsä.

Kilpailuun kutsutut neljä arkkitehtitoimistoa ovat Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Arkkitehtipalvelu Oy sekä Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit Oy.

Kilpailun tulos

Kilpailun tulos julkistettiin 15.1.2019. Kilpailun voitti ehdotus "Sirkka" ja tekijäksi paljastui Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.

Kilpailun arvostelupöytäkirja [pdf, 27 Mt]

Kilpailuehdotukset

Ehdotus ”Still”

Ehdotus "Still". Korkea tornitalo.

suunnitelmakuvat [pdf, 61,2 Mt]

Ehdotus ”Uusi sävel”

Ehdotus "uusi sävel". Talossa vinokatto ja korkea terävä kulma.

suunnitelmakuvat [pdf, 8,4 Mt]

Ehdotus ”Ypsilon”

ehdotus "Ypsilon". Kerrostalo viherkatolla. Etualalla piha.

suunnitelmakuvat [pdf, 6,9 Mt]

Ehdotus ”Sirkka”

Ehdotus Sirkka. Kerrostalo, jonka parvekkeet ovat hieman kaarevia.

suunnitelmakuvat [pdf, 9,3 Mt]

Tutustu kilpailun arvostelupöytäkirjaan [pdf]