Skip to main content
Image
Etualalla vauva katsoo ja ihmettelee, taustalla aikuisia ja piirtävä lapsi.

Varhaisen tuen palvelut
Ohjelmakaari 10
40500 Jyväskylä

Palveluesimies
Satu Moisio
p. 014 26 63502, 050 304 8268
 

Tarvitsetko apua kodin- tai lastenhoidossa? Mietityttävätkö jaksamiseen, lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, perheenjäsenten väliseen vuorovaikutukseen tai parisuhteeseen liittyvät asiat?

Lapsiperheiden varhaisen tuen palveluissa on tarjolla kotipalvelua, perheohjausta, palveluohjausta, sosiaaliohjausta ja perhesosiaalityötä lasta odottaville ja alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten perheille. Perhekeskustoiminta on myös osa varhaisen tuen palveluita. Jos et tiedä mihin ottaisit yhteyttä, autamme oikean avun piiriin.

1.5.20 lähtien pikkulapsiperheiden psykologit kuuluvat varhaisen tuen palveluihin. Pikkulapsiperheiden psykologit palvelevat äitiysneuvolan asiakkaita sekä 0-5-vuotiaita lapsia ja heidän perheitään.

Palveluilla edistetään ja tuetaan lapsiperheiden hyvää arkea. Perheen voimavaroja vahvistetaan lasten- ja kodinhoidon tai keskustelun, ohjauksen ja neuvonnan keinoin. Kotipalvelu, perheohjaus, sosiaaliohjaus ja perhesosiaalityö ovat sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita ja niiden myöntäminen perustuu palvelun tarpeeseen. Palveluohjaaja arvioi palvelun tarpeen puhelimessa tai tapaamisessa yhdessä perheen kanssa keskustellen.

Perhekompassi on sähköinen palveluopas, johon on koottu lapsiperheille suunnattuja julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin palveluita ja toimintaa. Perhekompassi on myös asuinalueilla tapahtuvaa, maksutonta ohjausta ja neuvontaa perheille ja lapsiperhetoimijoille ilman ajanvarausta.

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköisesti Hyvis-palvelussa. Palvelu edellyttää tunnistautumista. Aloittaessasi asioinnin valitse ensin Aloita asiointi, valitse sitten Jyväskylän sosiaalipalvelut. Voit ottaa yhteyttä Lapsiperheiden kotipalveluhaku -lomakkeella tai voit ilmaista huolesi lapsiperheestä ja heidän mahdollisesta tuen tarpeesta Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta/lapsiperhelomakkeella. Voit tehdä ilmoituksen omasta tai tuttavasi perheestä. Ilmoitus on aina hyvä tehdä niin, että huolen kohteena oleva perhe tietää huolen ilmaisemisesta.

Varhaisen tuen palveluiden juliste (pdf)

Koronavirus ajankohtaista:

Tukea lapsille, nuorille ja heidän perheilleen Jyväskylässä
Tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä
Lapset puhuvat koronasta, mitä aikuinen voi tehdä? (MLL)
Terveyskylän Koronarobotti auttaa tartunnan todennäköisyyden arvioinnissa

Perhekompassin chat

Perhekompassin chat on avoinna maanantaisin klo 8-12 osoitteessa www.jyvaskyla.fi/perhekompassi

Perhekompassi

Voit keskustella ja kysyä neuvoa nimettömänä lapsiperheen arjen asioihin.