Venepaikat

Venepaikkojen varauspalvelu
Vuokrausehdot (pdf)
Venepaikkahinnasto 1.3.2019 alkaen (pdf)
Satamien jätehuoltosuunnitelma (pdf)

Yhteystiedot

Palvelupiste Hannikainen
Hannikaisenkatu 17
40100 Jyväskylä

avoinna ma-pe 8.00-16.00
(1.6.-31.8. ma-pe 8.00-15.00)

palvelupistehannikainen[at]jyvaskyla.fi
puh. 014 266 5025

Kysy ja anna palautetta

Jyväskylän kaupungilla on vuokrattavia venepaikkoja yhteensä noin 3200. Vapaana olevia venepaikkoja voi selata ja varata sähköisen varauspalvelun kautta. Venepaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankkipalvelu ja –tunnukset. Varaa veneen tiedot esille ennen varauksen tekemistä.

trimblen_sahkoisen_asiointipalvelun_logo.jpg

Siirry tästä varauspalveluun

Jos käytössäsi ei ole nettiä tai verkkopankkipalvelua, venepaikan maksu hoituu Jyväskylä-infossa (Asemakatu 7, kauppakeskus Forum 2. krs., arkisin klo 10 – 15).

Lisätietoja Palvelupiste Hannikaisesta p. 014 266 5025 tai palvelupistehannikainen[at]jkl.fi

Ajankohtaista venepaikan varaajille

Lutakon pysäköintialueen sulkuajat

  • Neste Rallin aikana sekä kaupungin puoleinen p-alue että satamankärjen p-alue on suljettu 29.7.2019 klo 8:00 - 5.8.2019 klo 21:00. Satamassa ei voi pysäköidä veneilijän pysäköintiluvalla. 
  • Beach Volleyn Sm-finaalien aikana kaupungin puoleinen p-alue on suljettu 14.-19.8.2019. Veneilijän pysäköintiluvalla voi pysäköidä satamankärjen ison pysäköintialueen merkityillä kiekkopaikoilla 14.-19.8.2019 välisenä aikana. Muulloin alueella on käytettävä pysäköintikiekkoa.

Veneiden talvisäilytyspaikkojen varaamisen aikataulu

3.-30.6.2019 uudelleenvarauskausi viimevuotisille talvisäilytyspaikan varaajille
3.6.2019 klo 10 edellisenä eli vuonna 2018 vapaaksi jääneiden paikkojen vuokraus alkaa
1.7.2019 klo 10 uudelleenvarauskaudella varaamatta jääneet paikat vapautuvat yleiseen hakuun

Laituripaikkojen hinnoittelu on muuttunut 1.3.2019 alkaen.

Kaupunkirakennelautakunta on tehnyt 12.2.2019 päätöksen venepaikkojen hinnoitteluperiaatteen muutoksesta. Jatkossa laituripaikan hintaan vaikuttaa paikan leveyden lisäksi myös sataman palvelutaso. Lutakon ja Korpilahden satamassa laituripaikkojen hinnat nousevat hieman, koska näissä satamissa palvelutaso on korkein. Kuokkalan pienvenesatamassa ja Saunarannassa laituripaikkojen hinnat pysyvät ennallaan. Muissa satamissa laituripaikkojen hinnat laskevat hieman. Soutuvene-, poiju- tai talvisäilytyspaikkojen maksut pysyvät ennallaan. 

Lutakon sataman pysäköintiluvat

Lutakon sataman venepaikkavuokraaja voi pysäköidä erillisellä luvalla ajoneuvonsa sataman pysäköintialueelle, jos siellä on tilaa. Pysäköintilupa on voimassa silloin, kun satama-alueella ei ole pysäköintiin vaikuttavia tapahtumia. Tapahtumista pyritään ilmoittamaan sataman nettisivuilla niin pian kuin tapahtuma on varmistunut. Tapahtumanaikaista pysäköintiä opastetaan myös paikalle asetettavin liikennemerkein.

Pysäköintiluvan käyttö

  • Pysäköintilupa myönnetään vain venepaikan haltijalle, jolla on todistettavasti laituripaikka Lutakon satamassa
  • Lupia annetaan yksi per venepaikka
  • Yhteen lupaan voi merkitä enintään kahden ajoneuvon rekisteritunnukset
  • Lupa on voimassa veneilykauden ja uusitaan vuosittain
  • Veneilijöiden käytössä oleva pysäköintialue on merkitty P-luvan kääntöpuolen karttaan

P-luvan noutopisteet:

Laituripaikkojen sähköt ja avaimet

Lutakon satamasta venepaikan vuokranneilla on mahdollisuus sähkön käyttöön. Sähkö ei kuulu venepaikan hintaan. Erillinen maksu laskutetaan kulutuksen mukaan. Sähköpollarin avaimen voi lunastaa Palvelupiste Hannikaisesta 20 euron panttimaksua vastaan (maksetaan käteisenä ja tasarahalla). Pantti palautetaan avainta palauttaessa.

Korpilahden satamassa on sähköpiste laitureissa B, C ja D. Huvivenelaiturissa on kullakin paikalla mahdollisuus sähkön käyttöön. Sähkö laskutetaan erikseen kulutuksen mukaan. Huvivenelaiturin sähköpollarin avaimen voi lunastaa sopimuksen mukaan joko Palvelupiste Hannikaisesta tai Korpilahden asiointipisteestä 20 euron panttimaksua vastaan (maksetaan käteisenä ja tasarahalla). Pantti palautetaan avainta palauttaessa.

Säynätsalon Saunarannassa on mahdollisuus sähkön käyttöön laiturissa 1. Sähkö ei kuulu venepaikan hintaan. Erillinen maksu laskutetaan kulutuksen mukaan. Sähköpollarin avaimen voi lunastaa Palvelupiste Hannikaisesta 20 euron panttimaksua vastaan (maksetaan käteisenä ja tasarahalla). Pantti palautetaan avainta palauttaessa.

Louhunsalmessa on yksi sähköpiste veneilijöiden käyttöön.