Hyppää pääsisältöön
Kuva
Yliopiston opinportti. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Jyväskylä on maan vilkkaimpia opiskelukaupunkeja. Lähes joka kolmas vastaantulija on koululainen tai opiskelija, yhteensä heitä on 45 000. Täällä asuvat maan koulututetuimmat kolmikymppiset. Suomalaisuuden ja koulutuksen perinne on vahva: tänne on perustettu maan ensimmäinen suomenkielinen oppikoulu, maan ensimmäinen suomenkielinen kansakoulun opettajaseminaari ja maan ensimmäinen suomenkielinen tyttökoulu.

Jyväskylässä on mahdollisuus laadukkaaseen opiskeluun ja itsensä kouluttamiseen läpi elämän!

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu. Yksiköitä ovat ammatillinen opettajakorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, liiketoimintayksikkö sekä teknologiayksikkö. Toimipisteet sijaitsevat eri puolilla Jyväskylää ja Saarijärven Tarvaalassa.

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu. Humak toimii Jyväskylässä, Kuopiossa ja Turussa sekä pääkaupunkiseudulla Helsingissä, Kauniaisissa ja Nurmijärvellä. Humakista valmistuu kulttuurituottajia, tulkkeja ja yhteisöpedagogeja. Jyväskylän kampuksella voi opiskella kulttuurituottajaksi ja yhteisöpedagogiksi. Humakin avoimessa amk:ssa voi opiskella osaamiskokonaisuuksia sekä täydennys- ja väyläopintoja. Kaikista Humakissa suoritetuista AMK-tutkinnoista on mahdollisuus jatkaa opiskelua ja suorittaa ylempi AMK-tutkinto, joka antaa saman pätevyyden kuin ylempi korkeakoulututkinto. 

Ilmasotakoulu