Hyppää pääsisältöön

10.4.2024

Kuva
Salaattia tarjolla koulun linjastossa. Kuva Toni Härkönen
Korpilahden, Kilpisen ja Huhtasuon yhtenäiskouluista sekä Puistokadun päiväkotikoulusta voi oppilasruokailusta ylijäävää ruokaa ostaa nyt myös ResQ-sovelluksen kautta.

Ruokahävikin vähentäminen ja hyötykäytön lisääminen on yksi Jyväskylän kaupungin ruokapalvelun, Kylän Kattauksen keskeisimmistä resurssiviisaustavoitteista. Uutta on, että Korpilahden, Kilpisen ja Huhtasuon yhtenäiskouluista sekä Puistokadun päiväkotikoulusta voi oppilasruokailusta ylijäävää ruokaa ostaa nyt myös ResQ-sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta ei tule myyntiin kokonaisia ruoka-annoksia vaan esimerkiksi kastikkeita, keittoja ja muita yksittäisiä aterianosia erikseen pakattuna.  

Maksuton ResQ-sovellus ladataan Android-laitteille Google Play Storesta ja iOS-laitteille Apple Storesta. ResQ-sovelluksen kautta voi ostaa kouluista oppilasruokailusta ylijääneen ruoan lisäksi ravintoloista, ruokakaupoista ja kahviloista. 

Mikäli oppilasruokailusta jää ruokaa, ilmoitetaan myytävistä annoksista ResQ-sovelluksessa koulupäivinä noin kello 12. Annosten myyntiaika on kello 12–14 ja ostetut annokset on noudettava kello 14–14.30 välisenä aikana. Hävikkiannoksia ei noudeta koulun sisältä, vaan erikseen ResQ-tarralla merkityltä ovelta. Tieto oven sijainnista löytyy myös sovelluksesta. Sovelluksessa on myös keittiön puhelinnumero, johon voi soittaa annosta hakiessaan. Keittiöhenkilöstö tuo annoksen ovelle. Mikäli ostettua annosta ei noudeta ilmoitetun noutoajan puitteissa, ei Kylän Kattaus ole velvollinen korvaamaan noutamatta jääneen annoksen hintaa.  

ResQ-sovelluksen kautta kouluilta ostettavan hävikkilounaan käyttöä laajennetaan asteittain muihin kaupungin toimipisteisiin, mikäli kokeilusta saadaan hyviä tuloksia. Kesällä ResQ-palvelua laajennetaan päivystäviin päiväkoteihin. Tavoitteena on saada hävikkimyynti kaupungin kaikille asuinalueille. ResQ-myynti tukee Kylän Kattauksen ruokahävikin vähentämistapoja, kuten hävikkilounasruokailua ja kaupungin sisäistä hävikkimyyntiä.  

Lisätietoja:  
palvelupäällikkö Sanna Valkonen, Kylän Kattaus, puh. 050 311 8712