Hyppää pääsisältöön

9.4.2024

Kuva
Työkone työmaalla. Kuva Ari Heinonen
Jyväskylän kaupunki parantaa Vaajakosken pyöräilyn pääreittiä. Parannustöitä tehdään osissa ja tässä vaiheessa työnalla on Rantaraitin leventäminen välillä Heikinkatu – Rauhalahti.

Työt käynnistyivät maaliskuun alussa, ja ne ovat edenneet aikataulun mukaisesti. Krookin sillan leventämiseen liittyvä paalutustyö tehdään tällä viikolla. 

– Työt Rantaraitilla ovat edenneet rivakasti, sillä suljetulla työmaa-alueella urakoitsija on pystynyt tekemään maarakennustöitä suurella kalustomäärällä. Meillä on kova tahtotila saada työmaaosuus Finlandia Marathoniin mennessä juostavaan kuntoon, kertoo rakennuttajainsinööri Erja Mutanen Jyväskylän kaupungilta. 

Työn kestoon vaikuttaa se, että haasteellinen maapohja vaatii esikuormituspenkereitä, joiden täytyy antaa painua. Esikuormituspenkereet tiivistävät maata parantaen kantavuutta. Aikataulua on tiukentanut myös Traficomin hankkeelle myöntämä avustus 532 500 euroa, jonka saamisen edellytyksenä on saada hanke valmiiksi syyskuun loppuun mennessä. Rakentamista ei voitu aloittaa aiemmin vesilain mukaisen lupapäätöksen saannin viivästymisen vuoksi.  

Jalankulun ja pyöräilyn kiertotiereittejä noudatetaan pääosin hyvin  

Hanke on siirtänyt Rantaraitin jalankulun ja pyöräilyn työmaan ajaksi reitille Tourulantie – Vaajakoskentie – Kuokkalantie – Kammintie. Mutanen kertoo ymmärtävänsä hyvin työmaan aiheuttaman harmin, koska on joutunut itsekin kiertoreitille.  

– Yritetään kestää, sillä syksyllä saamme entistä paremman väylän, hän kannustaa. 

Työmaa muutti monen Rantaraittia käyttäneen kulkureittejä pitkäksi aikaa, mutta liikennejärjestelyihin on nyt pääosin totuttu.  

– Kiitän jokaista, joka jaksaa kulkea pidemmän matkan työmaan keston ajan. Turvallisuus on meille tärkeää. 

Mutanen kertoo, että jokainen työmaalla tavattu ulkopuolinen henkilö puhutetaan ja käännytetään takaisin, koska työmaalla liikkuminen on suuren kalustomäärän vuoksi todella vaarallista. 

Ulkoliikuntapisteet, koirien uittopaikka ja Halssilan uimaranta pois käytöstä syyskuun loppuun asti 

Työmaan vuoksi kuntoilupisteet, Tourujoen lähellä sijaitseva koirien uittopaikka ja Halssilan uimaranta ovat suljettu koko työmaan ajan. Rauhalahden soutuvenepaikoille on kulku Koivurannantien kautta. Työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.  

Pääurakoitsija on VRJ Etelä-Suomi Oy.