Hyppää pääsisältöön

19.3.2024

Kuva
AaltoAlvarin etuovi. Kuva Jouni Kallio
Jyväskylän yliopiston kampuksen pysäköintijärjestelmä on uudistunut, mikä vaikuttaa Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin asiakaspysäköintiin.

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin pysäköintikansi sekä parkkihalli muuttuvat osittain maksullisiksi maanantaista 25.3. alkaen. Osa parkkipaikoista on jatkossakin maksuttomia, mutta ne vaativat pysäköintikiekon.  

Muutos johtuu Jyväskylän yliopiston kampusalueen pysäköinnin muuttumisesta maksulliseksi 11.3. alkaen. AaltoAlvari sijaitsee Jyväskylän yliopiston historiallisella Seminaarinmäen kampusalueella, ja alueen omistaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Jyväskylän kaupunki sekä Jyväskylän yliopisto ovat vuokranneet SYK Oy:ltä AaltoAlvarin pysäköintikannen sekä parkkihallin pysäköintikäyttöön puoliksi. Yliopiston vuokraamat pysäköintipaikat paikat muuttuvat maksullisiksi, mutta kaupungin vuokraamat pysyvät maksuttomina.  

Osa AaltoAlvarin asiakaspaikoista on siis jatkossakin maksuttomia. Maksuttomat pysäköintipaikat ovat 3 tunnin parkkikiekollisia pysäköintipaikkoja. Sekä maksulliset että maksuttomat paikat merkitään selkeästi. 

Kuva
AaltoAlvarin asiakaspysäköinnin ohjeet ja pysäköintikartta. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut

AaltoAlvarin maksullisen asiakaspysäköinnin hinta arkena 1,5 euroa tunnissa 

AaltoAlvarin maksullisilla pysäköintialueilla otetaan eParking-pysäköintisovellus käyttöön 25.3.2024. Maksuton eParking-pysäköintisovellus on ladattavissa Android- ja Apple iPhone -puhelimiin sovelluskaupasta.  

Maksulliset pysäköintipaikat ovat AaltoAlvarin asiakkaiden käytössä arkisin kello 15–06 sekä viikonloppuisin. Muina aikoina maksulliset pysäköintipaikat on varattu Jyväskylän yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille.  

AaltoAlvarin asiakaspysäköinnin hinta on arkena 1,5 euroa tunnissa ja 10 euroa vuorokaudessa. Lauantaina ja sunnuntaina maksimivuorokausihinta on 10 euroa. 

Liikkumisesteisen henkilön pysäköinti on maksutonta AaltoAlvarin pysäköintialueilla, kun ajoneuvossa on liikkumisesteisen pysäköintitunnus. Pysäköinnissä ei tarvitse käyttää eParking-sovellusta, kun ajoneuvossa on liikkumisesteisen pysäköintitunnus. Lisäksi AaltoAlvarin ovien läheisyydessä on viisi liikuntaesteisten pysäköintipaikkaa. 

Ohjeet pysäköintitapahtuman aloittamiseen eParking-sovelluksella: 

  1. Aloittaaksesi pysäköinnin paikanna sijaintisi joko hakukentän alla olevasta paikannusnapista tai syöttämällä sijaintisi osoitteen hakukenttään. 
  2. Valitse haluamasi pysäköintialue. Pystyt tarkistamaan pysäköintialueen maksullisuuden kohdasta Tarkista hinta
  3. Varmista, että olet aloittamassa tapahtumaa oikealla rekisteritunnuksella. Pysäköinninvalvonta perustuu auton rekisterikilven skannaukseen. 
  4. Määritä pysäköinnin kesto ja paina Aloita pysäköinti
  5. Pystyt lisäämään pysäköinnin kestoa, jos alueen maksimipysäköintiaika sen mahdollistaa painamalla Pidennä-painiketta. Voit myös keskeyttää pysäköinnin Pysäytä-napista.

Tarkemmat ohjeet pysäköintisovelluksen käyttöön sekä opasvideoita löydät eParking-sovelluksen verkkosivuilta.

Lisätietoa Jyväskylän yliopiston kampuksen pysäköinnistä, pysäköintialueista ja hinnoista Jyväskylän yliopiston verkkosivuilta.

Lisätietoja:  

- liikuntapaikkapäällikkö Markus Virtanen, p. 040 737 6887, markus.m.virtanen[a]jyvaskyla.fi 
- palveluesimies Minni Ukonsaari, p. 050 311 8282, minni.ukonsaari[a]jyvaskyla.fi