Hyppää pääsisältöön

30.1.2024

Kuva
Ihmisiä kävelemässä koristellulla kadulla. Kuva Inka Pasanen
Festivaalin tukikonsertti pidetään huhtikuussa Tanssisali Lutakossa.

Monitaiteinen ja pääsymaksuton Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaali järjestetään 17.–19. toukokuuta Jyväskylässä.

Festivaalin ensi kevään kohtalo oli kuukausia vaakalaudalla Jyväskylän kaupungin kulttuurileikkausten ja yhdistyksen haastavan taloustilanteen vuoksi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ja innoissamme, että jyväskyläläisille tärkeä ja kansallisesti merkittävä ja palkittu festivaali päästään järjestämään, Yläkaupungin Yön toiminnanjohtaja Marko Kainulainen kommentoi.

Yläkaupungin Yön tulopuolta pyritään kehittämään ja pitämään yllä menokuria, jotta tapahtuman tulevaisuus saadaan turvattua.

– Kaupungin kumppanuussopimuksessa on vielä kehitettävää, mutta yhteistyö tiivistyy uusien toimitilojen ja Lounaispuiston tuotantoratkaisujen suhteen. Tänä keväänä festivaali toteutetaan kustannussyistä kahta edellistä vuotta tiiviimpänä. Tapahtumapaikkojen ja esitysten määrää karsitaan, Kainulainen kertoo.

Myös lukuisat yksityishenkilöt sekä useat yritykset ja organisaatiot ovat viime kuukausina tukeneet yhdistystä. Lauantaina 27.4. järjestetään Yläkaupungin Yön tukikonsertti Tanssisali Lutakossa yhteistyössä Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistyksen kanssa. Tukikonsertin ohjelma julkaistaan ja liput tulevat myyntiin vielä alkuvuoden aikana.

– Kymmeniltä yksityishenkilöiltä, yrityksiltä, seurakunnalta ja Jelmun kaltaisilta toimijoilta saama tuki on ollut niin rohkaisevaa, että festivaalia uskalletaan tässä tilanteessa lähteä tekemään vaikka lisätuloja vielä tarvitaan. Uusia tukituotteita on myynnissä Yläkaupungin Yön verkkokaupassa ja festivaalin aikana pystyy maksamaan vapaaehtoisen pääsymaksun aiempaa helpommin. Lutakon tukikonsertti tulee olemaan upea kokonaisuus jyväskyläläistaustaisten huippuartistien kanssa, Kainulainen kiittelee.

Yläkaupungin Yön esiintyjä-, tapahtumapaikka-, torimyynti- ja vapaaehtoisten haut alkavat helmi-maaliskuun aikana. Erityisesti mahdollisimman itsenäisten tapahtumakokonaisuuksien tekijöitä kaivataan ja niitä voi ehdottaa tuotantotiimille esimerkiksi sähköpostitse.


Kuva: Inka Pasanen, Yläkaupungin Yö 2023

Lisätietoja ja kommentit

Marko Kainulainen, toiminnanjohtaja
p. 044 236 8917
[email protected]

Kuva
Tulisoihtuja esiintyjien käsissä. Kuva Inka Pasanen
Sisi Majitu Lounaispuistossa. Kuva Inka Pasanen
Asiasanat: