Hyppää pääsisältöön

15.1.2024

Kuva
Tytöt ottavat valokuvaa pelikorteista. Kuva Dolly Aittanen
Elokuussa 2024 alkavaan esiopetukseen hakevat kaikki vuonna 2018 syntyneet, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat vuonna 2019 syntyneet sekä 7-vuotiaat, joiden perusopetuksen aloittamista on siirretty vuodella eteenpäin.

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan ajalla 16.1.-30.1.2024 varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa.  

Kunnallisen päiväkodin asiakasperheet ovat saaneet tarkemmat ohjeet Edlevo-viestillä ja yksityisen päiväkodin asiakasperheet lapsen omasta päiväkodista hyvissä ajoin.  Päätökset lapsen esiopetuspaikasta tehdään kevään aikana. 

Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, haetaan varhaiskasvatuspaikkaa esiopetushaun yhteydessä. Vuorohoitoa esiopetuksen lisäksi tarvitsevien lasten esiopetus järjestetään vuorohoitoa tarjoavassa päiväkodissa.  

Jos esiopetuspaikkaa haetaan yksityisen päiväkodin esiopetuksesta ja lapselle tarvitaan myös esiopetusopetusta täydentävää varhaiskasvatusta, täyttää huoltaja esiopetushakemuksen ja palvelusetelihakemuksen varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa.  
Esiopetus on maksutonta ja sitä annetaan neljä tuntia päivässä, yhteensä 700 tuntia. Perusopetuslain mukaisesti jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen ja vastuu osallistumisesta on huoltajalla.

Muutoksia esiopetusjärjestelyihin keskustassa ja Kuokkalassa 

Osoitteeseen Voionmaankatu 18 rakentuvan uuden Keskustan päiväkotikoulun rakennustöiden käynnistyminen vaikuttaa alueen lasten esiopetusjärjestelyihin. Keskustan alueen esiopetusryhmät sijoittuvat rakennustöiden ajaksi perustettavaan Voionmaan väistöpäiväkotiin. 

Kuokkalassa esiopetusjärjestelyjä muuttaa Salmirannan päiväkodin vuokrasopimuksen päättyminen. Tämän johdosta Onnimannin päiväkoti muuttuu esiopetusyksiköksi, jonne perustetaan neljä esiopetuksen ryhmää.  

Lisätietoja: 
Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 569 0180 
palveluesihenkilö Saija Riihinen, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, Kuokkala, puh. 014 569 3189 
palvelukoordinaattori Lotta Markkanen, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, Väinölä, p. 014 569 8660 
palvelukoordinaattori Merja Autio-Kokko, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, Lohikoski-Haukkamäki, p. 014 56993257 
Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi 
 

Asiasanat: