Hyppää pääsisältöön

30.10.2023

Kuva
auto, liikennemerkki
Talvikaudella kadunvarsipysäköintiä rajoitetaan talvikunnossapidon vuoksi.

Talvikausi on käynnistynyt ja aurauskalusto odottaa lähtövalmiina tulevia lumisateita. Talvikautena autoa kadunvarteen pysäköidessä tulee kiinnittää entistä tarkemmin huomiota kadunvarsipysäköintiä ohjaaviin liikennemerkkeihin. Pysäköintipaikkoja aurataan säännöllisesti, jotta kadunvarsipysäköinnin pysäköintipaikat säilyvät käytettävissä koko talven ajan. Tämän vuoksi kadunvarsipysäköintiä joudutaan toisinaan rajoittamaan.

Talvikauden ajan eli 1.11.- 30.4. välisenä aikana kadunvarsipysäköintiä ja pysäyttämistä rajoitetaan Jyväskylässä perjantaisin kahden tunnin ajan. Auto katsotaan pysäytetyksi, vaikka kuljettaja istuisikin autossa, jos auto on pysäköintipaikalla.

Kadun sijainnista riippuen pysäköintiä ja pysäyttämistä on rajoitettu kahden tunnin ajan joko joka perjantai tai joka toinen perjantai. Tarkempi tieto pysäyttämiskiellosta on merkitty kadulle liikennemerkillä ja lisäkilvellä. Tuon kahden tunnin aikana kadunvarsipaikat aurataan lumesta, jos aurattavaa on. Koska talvikauden ensimmäisen lumisateen ajankohtaa ei pystytä ennakoimaan, alkaa kadunvarsipysäköinnin rajoittaminen vuosittain aina talvikauden käynnistyessä eli 1.11. Pysäköintikieltoa on noudatettava, vaikka lunta ei olisikaan satanut.

Pysäyttämiskiellon ollessa voimassa kadunvarteen ei voi myöskään pysäköidä invapysäköintitunnuksella.

Näillä kaduilla on pysäyttämiskielto talvikunnossapidon vuoksi

Pitkäkatu klo 7-9
Aatoksenkatu klo 8-10
Esankatu klo 8-10
Vellamonkatu klo 8-10
Schaumanin puistotie klo 8 -10 ja 10-12
Blomstedtinkatu klo 8-10 ja 10-12
Piippukatu klo 8-10
Minna Canthin katu klo 8-10
Yrjönkatu klo 8-10
Kansakoulukatu klo 8-10
Kypärätie klo 8-10

Klo 12-14:

Kivipelto
Peräpelto
Pellonreuna
Pohjanaho
Ahde