Hyppää pääsisältöön

2.8.2023

Kuva
Keskussairaalantien ympyrätyömaan liikennejärjestelyt. Kuva Jyväskylän kaupunki

Keskussairaalantien ja Länsi-Päijänteentien risteykseen rakennetaan uusi liikenneympyrä eli kiertoliittymä. Samassa yhteydessä Keskussairaalantien pohjoispuolelle ja Länsi-Päijänteentien länsipuolelle rakentuu uusi, eroteltu, kaksisuuntainen pyörätie ja jalkakäytävä. 

Muutostöiden tavoitteena on parantaa risteyksen sujuvuutta sekä edistää pyöräilyä Jyväskylän kaupungin pyöräliikenteen verkostosuunnitelmien mukaisesti. Työ valmistuu kesällä 2024.

Liikennejärjestelyjä 7.8. alkaen

Kadunrakennustyöt kohteessa käynnistyvät heti rallien jälkeisellä viikolla maanantaina 7.8. Kohteen rakennuttamisesta vastaa Jyväskylän kaupunki urakoitsijanaan GRK Suomi Oy. Työmaapäällikkö Kalle Willman kertoo valmistelevien töiden käynnistyvän heti rallien jälkeisenä maanantaina. 

– Työmaan takia Länsi-Päijänteentien ja Keskussairaalantien liikennejärjestelyt muuttuvat 7.8. alkaen. Alueen työt alkavat puuston poistolla ja väliaikaisen kiertoliittymän rakentamisella. Keskussairaalantien ja Länsi-Päijänteentien liittymän liikennevalot tulevat poistumaan käytöstä. Myös jalankulku- sekä pyöräliikenne ohjataan kiertoreiteille. Työmaan ohi kulkiessa on syytä noudattaa opasteita sekä erityistä varovaisuutta, varsinkin 9.8. alkaen, kun koululaiset palaavat kesälomilta, Willman sanoo.

Liikenneympyrä tuo sujuvuutta liikenteeseen

Liikenneympyrä on arvioitu kohteessa liikennevaloja paremmaksi ratkaisuksi sekä sujuvuudeltaan, kaupunkikuvallisesti että kustannuksiltaan. Liikenneympyrän yliajettava osuus tehdään laajaksi, jotta risteyksen kautta kulkevien erikoiskuljetusten tarpeet tulevat huomioon otetuiksi. Kiertoliittymäratkaisu mahdollistaa laajat vihersaarekkeet liittymäalueelle. Kiertoliittymän tieltä joudutaan poistamaan jonkin verran katupuita, mutta muutoin istutuksia on katualueelle luvassa lisää. Muutostyöt eivät ole edellyttäneet asemakaavamuutoksia.

Keskussairaalantien pohjoispuolelle ja Länsi-Päijänteentien länsipuolelle rakentuu eroteltu kaksisuuntainen pyörätie ja jalkakäytävä. Länsi-Päijänteentien pyörätie sijoittuu nykyiselle etelään kulkevalle ajoradalle, jolloin reitistä saadaan suorempi ja tasaisempi. Samalla väylälle tehdään myös muita turvallisuutta parantavia muutoksia sekä uusitaan hulevesilinjoja. 

Kadun muutostöiden yhteydessä myös Alva-yhtiöt uusii urakka-alueella vesihuoltolinjoja. Katuvalaistus uusitaan ja kadut päällystetään. 


Lisätiedot:

  • Jyväskylän kaupunki, rakennuttajainsinööri Päivikki Komsi-Viheri, p. 040 674 2995, paivikki.komsi-viheri[a]jyvaskyla.fi
  • GRK Suomi Oy, työmaapäällikkö Kalle Willman, p.050 560 2996, kalle.willman[a]grk.fi