Hyppää pääsisältöön

1.6.2023

Kuva
Huhtasuon päiväkodin syntymäpäiväjuhlintaa päiväkodin pihalla. Kuva Minna Hakkarainen
Huhtasuon päiväkodin 10-vuotisen virstanpylvään saavuttamista juhlittiin torstaina 11.5.2023 päiväkodin lasten, henkilökunnan ja lasten huoltajien kanssa. Aurinkoinen sää oli houkutellut runsaasti väkeä päiväkodin pihalle rakennetulle juhlapaikalle. Iloinen nauru, puheensorina täytti päiväkodin pihan, kun nykyiset ja vanhat asiakasperheet tapasivat toisiaan ja päiväkodin henkilökuntaa. 

Juhlan ohjelmassa oli musiikkiesityksiä, toiminnallisia pisteitä ja mahdollisuus vapaaseen leikkiin ja oleiluun. Päiväkodin pihalle rakennetuissa, toiminnallisissa pisteissä lapsilla ja aikuisilla oli mahdollisuus testata taitojaan. 

Päiväkodin rakentaminen 10 vuotta sitten yhdisti Huhtasuon alueella toimineet Varikon, Taimiston, Huhtarinteen ja Nevakadun päiväkodit. Uuden ison päiväkodin yhtenä tavoitteena oli tuolloin edistää alueen lapsiperheiden yhteisöllisyyttä ja toimia alueen lapsiperheiden toiminnan keskuksena.  

Nykyisen päiväkodin johtaja Taru Lahtisen mukaan 10 v sitten Huhtasuon päiväkodista haluttiin tehdä lastentalo, jossa lapset saavat liikkua, näkyä ja kuulua. Tavoite on toteutunut hyvin ja sen vuoksi juhlastakin haluttiin tehdä lasten ja perheiden yhteinen juhla. Päiväkodin toiminnassa näkyy alueen monikulttuurisuus. Erilaisiin kulttuureihin tutustuminen on rikkaus ja osa päiväkodin arkea.

Päiväkodin sijainti Huhtasuon upean luonnon- ja ulkoilualueen kupeessa tarjoaa päiväkodin arkeen monipuolisen oppimisympäristön ympäri vuoden. Sulan maan aikaan lasten kanssa retkeillään sekä tutkitaan kasveja ja ötököitä. Talvella retkeillään lumikenkäillen. Myös alueen lähiliikuntapaikat ovat päiväkodin väen ahkerassa käytössä.
 

Asiasanat: