Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

12.8.2020

Kuva
Neljä tyttöä istuu koulun käytävällä

Perusopetuksen kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset pääsevät tänä syksynä harjoittelemaan yhteiskunnan ja yritysten toimintaa Talous ja nuoret TAT:in kehittämässä Yrityskylässä.

Pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä kuudesluokkalaiset työskentelevät erilaisissa ammateissa toimien kuluttajina ja kansalaisina työstään saamalla palkalla.

Yhdeksäsluokkalaisille Yrityskylä on työelämän ja talouden peliareena, jossa oppilaat johtavat tiimeinä yritystään kansainvälisten markkinoiden pyörteissä. Oppilaiden yritystiimit kilpailevat keskenään markkinoilla pärjäämisestä ja hyvästä maineesta.

Yrityskylä on maailmallakin palkittu suomalainen koulutusinnovaatio, joka pyrkii edistämään oppilaiden rohkeutta ja intoa toimia yritteliäinä yhteiskunnan jäseninä. Yrityskylä tarjoaa loistavan oppimisympäristön myös opetussuunnitelman näkökulmasta oppilaiden osallisuuden, vaikuttamisen, kestävän kulutuskäyttäytymisen sekä talousosaamisen edistämiselle. Yrityskylän yhteistyökumppaneina on mukana paikallisia ja valtakunnallisia yrityksiä.

Teksti: Minna Hakkarainen

Asiasanat: