Hyppää pääsisältöön
Kuva
Yleisöä kävelykadulla Jyväskylän Kesässä 2015. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Kaikki ulkotapahtumat konserteista puistojumppiin tarvitsevat aina maanomistajan luvan. Maanomistaja voi olla kaupunki, valtio, yksityinen henkilö, yhteisö jne.

Kaupunkirakenteen toimiala myöntää alueiden käyttölupia tapahtumien järjestämistä varten katualueille ja -aukioille, satamiin ja sekä hallinnoimilleen vesi- ja viheralueille.

Tässä kuvattua lupakäytäntöä ei sovelleta:

  • Kävelykadun alueen tapahtumiin, lisätietoa kävelykadun käyttö -sivuilta.
  • Lutakon Messutorin tapahtumiin, käytöstä sovitaan Jyväskylän messut Oy:n kanssa

Tapahtumien järjestämisen helpottamiseksi kaupungin suosituimmista tapahtumapaikoista on laadittu tapahtumapaikkakortit, joista löytyvät tarkemmat aluekohtaiset ohjeet karttoineen. Tapahtumapaikkakortit löytyvät sivulta https://www.jyvaskyla.fi/tapahtumakaupunki/tapahtumapaikat/ulkotilat

Tapahtuma-alue voi olla myös muu kuin tapahtumapaikkakorteissa esitetty alue tai osa siitä. Jos suunnitteilla on suuri tai muutoin merkittävä tapahtuma, on hyvä varmistaa etukäteen Kaupunkirakenteen neuvonnasta (puh. 014 569 5000 tai kaupunkirakenne [at] jyvaskyla.fi) onko haluttu alue vapaana ja voiko siitä tehdä alustavan varauksen.

Luvan hakeminen

Alueen käyttölupaa haetaan sähköisen asiointipalvelun kautta. Palvelun käyttö edellyttää ensimmäisellä kerralla tunnistautumista. Rekisteröitymällä käyttäjäksi voit jatkossa kirjautua palveluun sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.

Hakemuksen käsittely

Hakemuksen käsittelyyn on varattava aikaa 3 – 4 viikkoa. Riippuen tapahtuman luonteesta tai tapahtumapaikasta, hakemuksen käsittelijä voi pyytää tapahtuman järjestäjää täydentämään hakemustaan. Luvan yhteydessä annetaan myös lupa tapahtumaa palvelevien opasteiden sijoittamiseen.

Luvan saaja on velvollinen noudattamaan lakeja, asetuksia ja muita voimassa olevia yleisiä määräyksiä sekä tapahtumakohtaisia lupaehtoja, tapahtuman järjestäjälle laadittuja kaupunkirakenteen yleisiä ehtoja (pdf) ja tapahtumapaikkakorteissa mainittuja ohjeita mikäli tapahtuma sijoittuu joistakin ko. alueista.

Maksut

Kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt tapahtumista perittävät maksut. Luvan maksullisuus määräytyy tapahtuman luonteen ja laajuuden perusteella. Joissakin tapauksissa lupa on maksuton. Maksu muodostuu

  • luvan käsittelymaksusta, joka sisältää mahdollisten liikenteenohjaus- ja opastussuunnitelmien tarkastamisen
  • valvontamaksusta, joka määräytyy paikalla tehtävien valvontakäyntien määrän mukaan sekä
  • kaupallisilta tapahtumilta perittävästä alueen vuokrasta.

Tapahtumaluvan maksut ja niiden perusteet määräytyvät luvan myöntämisen aikana voimassa olevan hinnaston mukaan.

Tiedot maksuista (pdf)

Mikäli vuokra-alueella on maksullisia pysäköintipaikkoja, joiden käyttö estyy, tulee olla yhteydessä Jyväs-Parkki Oy:ön

Tapahtuman muut luvat

Tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että muiden viranomaisten ja/tai tahojen kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista. Lisätietoja tarvittavista muista lakisääteisistä luvista ja ilmoituksista löytyy osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/tapahtumakaupunki/jarjesta-tapahtuma/luvat (vie Jyväskylän tapahtumakaupunki -sivulle)

Ilmoita tapahtumastasi Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenterissa!

Asiasanat:  
tapahtuma
lupa