Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rivitalorivistö Mannisenmäessä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Vilkas ja nuorekas Jyväskylä on runsaan 143 000 asukkaan kaupunki, jossa pikkukaupungin viihtyisyys yhdistyy suuren kaupungin sykkeeseen. Jyväskylässä järvet ja luonto ovat lähellä ja Jyväskylä tarjoaa nykyisille ja tuleville asukkailleen laadukkaita asuinympäristöjä hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä luonnonkauniissa Keski-Suomen maisemissa. Rakentamiselle löytyy monipuolisia vaihtoehtoja ja Jyväskylä onkin yksi Suomen halutuimpia asuinkaupunkeja.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa haettavaksi monipuolisesti rivi- ja kerrostalotontteja eri puolilta kaupunkia. Uusia tontteja jaetaan pääsääntöisesti keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina, muutoin vapaana olevat tontit ovat jatkuvassa haussa. 

Tontit varataan 6-12 kuukaudeksi, vuoden varausmaksu on 1% tontin myyntihinnasta. Rivi- ja kerrostalotonttien luovutuksessa noudatetaan kaupunkirakennelautakunnan hyväksymiä tonttien luovutusperiaatteita.


Vuonna 2023 jaettavat tontit

Kangas

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin, entisen paperitehtaan alueelle sijoittuva kaupunkikehityshanke, joka sijaitsee kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta. Pyörällä matkan taittaa 5 minuutissa ja kävellen perille pääsee vartissa. Kangas yhdistää Seppälän kaupallisen alueen ja kaupungin keskustan. 

Uuden asuin- ja yritysalueen on tarkoitus valmistua vuoteen 2040 mennessä. Tuolloin Kankaalla kaavaillaan asuvan yli 5000 ja työskentelevän noin 2100 ihmistä. Tällä hetkellä Kankaalla asuu jo yli 1200 asukasta ja siellä on 1000 työpaikkaa. Lisäksi alueella opiskelee noin 450 opiskelijaa.  

Ailakinkadun kumppanuushaku - hakuaika 9.-27.1.2023 

Jyväskylän kaupunki hakee kumppania 9.-27.1.2023 Ailakinkadun asemakaavamuutoksen (Kankaan Ailakki 14:061) kaavaluonnoksen mukaisen, korttelissa 54 sijaitsevan A-1 tontin asemakaavatyön loppuun saattamiseksi ja tontin toteuttamiseksi. 

Kumppanuushakuohjeen liitteet:
Kaavaluonnos (pdf)
Havainnekuvat (pdf)
Kaavaselostusluonnos (pdf)
DWG-aineisto (DWG)
Kankaan asumisohjelma 2021-2022 (pdf)
Kankaan laatuaapinen (pdf)
Viisaan Kankaan määritykset (pdf)

Tonttihaku, Paperitehtaankatu 32, AKR-tontti - hakuaika 9.-27.1.2023 

Kankaalta tulee haettavaksi 9.-27.1.2023 AKR-tontti osoitteesta Paperitehtaankatu 32. Asemakaavassa alue on osoitettu asuinkerrostalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialueeksi (AKR).

Tiedosto

Tontinhakuohjeen liitteet:
Kaavakartta ja -määräykset (pdf)
Kaavaselostus (pdf) 
DWG-aineisto (DWG)
Kankaan asumisohjelma 2021-2022 (pdf)
Kankaan laatuaapinen (pdf)
Viisaan Kankaan määritykset (pdf)
Yhteispihan (AH) rakennussuunnitelma (pdf)
Kankaan puiston RS-suunnitelmia (pdf)
Yhteisjärjestelysopimus AH-korttelialueesta (pdf)

Muut vuonna 2023 jaettavat kerros- ja rivitalotontit

Vuonna 2023 on alustavasti suunniteltu jaettavan kerros- ja rivitalotontteja myös Samulinniityn, Kauramäen sekä Keljonkatu 26 alueelta mikäli alueen asemakaavamuutos saa lainvoiman. Tarkemmat tiedot tonttien ja hakuaikataulun osalta tarkentuvat vuoden 2023 alussa.

Vuonna 2022 jaetut kerros- ja rivitalotontit

Vuonna 2022 jaettiin rivitalotontteja Savulahdesta, Mannisenmäestä ja Kauramäestä sekä kerrostalotontteja Samulinniitystä.


Jatkuvassa haussa olevat olevat rivi-ja kerrostalotontit 

Vapaasti haettavissa olevat rivi- ja kerrostalotontit ovat katseltavissa ja haettavissa sähköisessä tontinhakupalvelussa. Rivi- ja kerrostalotonttien hakeminen tapahtuu pääsääntöisesti sähköisen tontinhakupalvelun kautta. Sähköinen hakemus tulee järjestelmän kautta automaattisesti käsiteltäväksi. Sähköisessä tontinhakupalvelussa voi myös tutustua vapaana oleviin tontteihin.

Sähköinen tontinhakupalvelu

Vapaat tontin alueittain


Rivi- ja kerrostalotonttien hakeminen

Hakeminen tapahtuu pääsääntöisesti sähköisen tontinhakupalvelun kautta. Tontteja on mahdollista hakea myös erillisellä rivi- ja kerrostalotonttihakemuksella. Hakemuksen voi toimittaa myös sähköpostitse (kaupunkirakennepalvelut.tontti(at)jyvaskyla.fi) tai postitse osoitteeseen: Jyväskylän kaupunki/Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö/Tontit ja maanhallinta, PL 233, 40101 Jyväskylä. Hakemuksen voi palauttaa myös henkilökohtaisesti Palvelupiste Hannikaiseen (Rakentajantalo, Hannikaisenkatu 17).

Lisätietoja rivi- ja kerrostalotonteista:

Tonttipäällikkö
Paula Hartman p. 040 537 2454
paula.hartman(at)jyvaskyla.fi

Maankäyttöinsinööri
Saara Vasama p. 050 563 6096
saara.vasama(at)jyvaskyla.fi
 


Rivi- ja kerrostalotonttihakemus (pdf) 

Asuntotonttien vyöhykehinnoittelu 1.4.2022 – 31.3.2023 (kaupunkirakennelautakunta 22.2.2022 §37)

Tonttien luovutusperiaatteet 1.2.2022 alkaen

Sähköinen tontinhakupalvelu

Asiasanat:  
rivitalotontti