Rivi- ja kerrostalotontit

Vilkas ja nuorekas Jyväskylä on noin 140 000 asukkaan kaupunki, jossa pikkukaupungin viihtyisyys yhdistyy suuren kaupungin sykkeeseen. Jyväskylässä järvet ja luonto ovat lähellä ja Jyväskylä tarjoaa nykyisille ja tuleville asukkailleen laadukkaita asuinympäristöjä hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä luonnonkauniissa Keski-Suomen maisemissa. Rakentamiselle löytyy monipuolisia vaihtoehtoja ja Jyväskylä onkin yksi Suomen halutuimpia asuinkaupunkeja.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa haettavaksi monipuolisesti rivi- ja kerrostalotontteja eri puolilta kaupunkia. Uusia tontteja jaetaan pääsääntöisesti keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina, muutoin vapaana olevat tontit ovat jatkuvassa haussa. Tontit varataan 6-12 kuukaudeksi, vuoden varausmaksu on 1% tontin myyntihinnasta.


Syksyllä 2020 jaetut kerros- ja rivitalotontit

Savulahti II, Väinölän pelto, Korteniitty ja Kangasrinne - Hakuaika 14.-25.9.2020

Syksyn aikana jaettiin Savulahden alueelta jaettiin viisi kerrostalotonttia, Väinölänpellolta kaksi rivitalotonttia ja Korteniitystä jaettiin kaksi asuinkerros- ja rivitalotonttia. Kangasrinteeltä oli haettavana kolme rivitalotonttia 14.-25.9.2020. Nämä tontit jäivät vapaiksi ja ovat haettavissa tonttien hakupalvelussa.

Kangasrinteen uusi asuinalue sijaitsee noin neljän kilometrin etäisyydellä keskustasta. Kangasrinteelle on rakentumassa asuntokannaltaan monipuolinen ja identiteetiltään vetovoimainen asuinalue, joka huomioi alueen historiallisen kerroksellisuuden ja kulttuuriympäristön. Aurinkoisen Kangasrinteen vieressä sijaitsee Huhtasuon liikuntapuisto sekä Kangasvuoren ja Aittovuoren tarjoamat laajat virkistys- ja ulkoilualueet ja -reitit, alueelle on rakentumassa myös oma korttelileikkipuisto. Läheltä löytyy sekä Huhtasuon ostoskeskuksen kattavat lähipalvelut että Seppälän alueen runsaat kaupalliset palvelut.
 

Tontinluovutuskilpailut - Äijälänsalmi ja Kangas - Hakuaika 24.8.-25.9.2020 

Äijälänsalmen rantamaisemissa sijaitsevasta A-tontista (asuinrakennusten korttelialue) ja Kankaalla sijaitsevasta AKR-tontista (asuinkerrostalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue) järjestettiin tontinluovutuskilpailut syksyllä 2020. Hakuaika tonteille oli  24.8.-25.9.2020. Kilpailuiden tulokset on julkistettu Jyväskylän rakennusalan yhteistyöfoorumissa 5.11.2020. 

Vapaana olevat rivi-ja kerrostalotontit kartalla alueittain


Tonttien hakeminen

Rivi- ja kerrotalotontteja haetaan rivi- ja kerrostalotonttihakemuksella. Hakemus tulee toimittaa joko sähköpostitse (kaupunkirakennepalvelut.tontti(at)jyvaskyla.fi) tai postitse osoitteeseen: Jyväskylän kaupunki/Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö/Tontit ja maanhallinta, PL 233, 40101 Jyväskylä. Hakemuksen voi palauttaa myös henkilökohtaisesti Palvelupiste Hannikaiseen (Rakentajantalo, Hannikaisenkatu 17).