Hyppää pääsisältöön
Kuva
Säynätsalon päiväkotikoulun pääty ja leikkipaikka kesällä. Kuva Jaana Pinson
Pääsisältö

Jyväskylässä huolehditaan riittävästä ja sopivasta tonttituotannosta ja kaavavarannosta erityisryhmien tarpeisiin palveluverkkosuunnitelmiin ja -selvityksiin perustuen.

Yksityisille toimijoille suunnatut erityisryhmien asumiseen tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen (esim. päiväkodit) osoitettavat tontit luovutetaan pääsääntöisesti julkisen haun kautta. Tontinluovutuksessa huomioidaan Keski-Suomen hyvinvointialueen tarpeet ja tavoitteet. 

Kaupunki haluaa olla osaltaan kehittämässä erityisryhmien asumista ja joissakin kohteissa voidaan sopia tonttien luovutuksesta myös neuvottelumenettelyllä hankkeesta riippuen, jolloin tarpeet ja hankkeet arvioidaan tapauskohtaisesti.

Kevään 2024 hakukohteena kehitysvammaisten asumisyksikön tontti Samulinniitystä

ALY-1 -tontista 179-27-48-1 järjestettiin tontinluovutuskilpailu kehitysvammaisten asumisyksikköä varten 29.1.-1.3.2024.

Keski-Suomen hyvinvointialueen on toteuttanut vammaisten henkilöiden asumisen tuen palveluiden kilpailutuksen syksyn 2023 aikana. Kaupungin järjestämään ALY-1 tontin 179-27-48-1 tontinluovutuskilpailuun olivat oikeutettuja osallistumaan ne palveluntuottajat, jotka on hyväksytty kilpailutukseen perustettavaksi ilmoitetulla yksiköllä sekä palveluntuottajat, joiden yksiköt on valittu kilpailutukseen. Lista ko. palveluntuottajista. Kukin sai osallistua tontinluovutuskilpailuun yhdellä kilpailuehdotuksella. 

Kilpailuun osallistui yhteensä kuusi kilpailuehdotusta, joiden joukosta voittajaksi valittiin palveluntuottaja-rakennuttajapari Mehiläinen Hoivapalvelut Oy ja Hoivatilat Oyj. Tontti varattiin kilpailun voittaneelle tonttipäällikön viranhaltijapäätöksellä, joka on asetettu nähtäville kaupungin internetsivuille 24.4.2024. 
 

DWG-aineisto ALY-1 -tontti


Haitari

Aiemmin luovutetut tontit

Lisätietoja erityisryhmien tonteista:

Asumisen asiantuntija
Piia Sipinen
p. 040 588 5638
piia.sipinen(at)jyvaskyla.fi

Maankäyttöinsinööri
Saara Vasama
p. 050 563 6096
saara.vasama(at)jyvaskyla.fi