Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pääsisältö

Aittovuoren polku sijoittuu Halssilan asuinalueen yläpuoliseen metsään ja kiertää siellä vastapäivään noin 3,5 km:n pituisena vuoren itä- ja etelärinteillä ja lakialueella.

Polulle aikanaan sijoitetut rastit on rapistuneina korjattu maastosta pois, ja reittiä ylläpidetään nykyisin vain polkuna ilman rastitauluja. Opasteina reitillä ovat keltaiset maalimerkinnät, kuten varsinaisilla luontopoluillakin.

Halssilan liikuntapuiston huoltorakennuksen kulmalta kentän pitkän sivun suuntaisesti lähdettyään ja jatkossa pururataa muutaman sata metriä kuljettuaan polku erkanee oikealle metsään. Tällä alkutaipaleella on tuoretta kangasmetsää ja kosteaa korpea puulajeinaan kuusi, koivu ja haapa. Polkureitin loppupuoli, Aittovuoren lounaiset rinteet, on laajalti kallio-, kanerva- ja jäkäläpohjaista männikköä.

Luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa, ja latukaudella se on osittain hiihtolatuna, jolla ei voi kävellä. Jyväskylän luontopoluilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita. Tuo roskat mukanasi retkeltä kotona lajiteltaviksi.

Aittovuoren luontopolku kartalla

Linkkilinja 3 Halssilaan
Pysäkki Kontiontie 2 (300 m opastaululle)
Linkin Reittiopas

Luontopolun kartta (pdf)

Roskaton retkeily