Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsi lennattää käsissään pienempää lasta. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Alla on kerrottu tuntien sisällöistä. Osallistuminen  ei vaadi muuta kuin hitusen uteliaisuutta. Otathan myös juomapullon mukaan! 

Cheerkerho

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Cheerkerhossa harjoitellaan cheerleadingin ja cheertanssin alkeita osallistujien tason mukaan. Mitään ei tarvitse osata etukäteen!  Mukaan voi tulla kuka tahansa iästä, sukupuolesta, aiemmasta urheilutaustasta tai muista tekijöistä huolimatta. Mukaan tarvitset liikunnalliset varusteet ja juomapullon. Tunnin ohjaamisesta vastaavat JSA:n ammattivalmentajat.

Frisbeegolf

Tunnilla tutustutaan frisbeegolfiin erilaisten pelien, leikkien ja harjoitteiden avulla. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta lajista. Omat välineet saa tuoda, mutta kaikki tarvittava löytyy myös paikan päältä. Frisbeegolfia on tarjolla kaksi eri ryhmää. Toinen ryhmä on tarkoitettu 9–12-vuotiaille ja siihen on ilmoittautuminen. Perheryhmä on suunnattu 6–12-vuotiaille yhdessä aikuisen kanssa. Perheryhmään ei tarvitse ilmoittautua. 

Jalkapallo

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Ryhmässä tutustaan lajin saloihin erilaisten harjoitusten avulla leikkien, kisaillen, pelaillen ja ennen kaikkea hauskaa pitäen. Aiemaa kokemusta jalkapallosta ei tarvitse olla, joten ryhmä sopii kaikille. Mukaan tarvitset sisäliikuntavaatteet ja sisäpelikengät. 

Commercial Dance

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen

Commercial on tanssilaji, jossa sekoittuvat monien eri tanssilajien tekniikat kuten katutanssi ja sen alalajit, moderni jazztanssi sekä showtanssi. Commercialissa hyödynnetään paljon musikaalisuutta sekä aksentteja ja inspiraatiota koreografioihin haetaan mm. musiikkivideoista. Tunnit painottuvat monipuolisten tanssillisten loppusarjojen harjoitteluun ja esiintymisen, ilmaisun, rohkean ja asenteen vahvistamiseen. Mukaan iloinen ja avoin mieli sekä päälle rennot vaatteet ja jalkaan tanssiin / sisäliikuntaan sopivat kengät. 

Koripallo

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Ryhmässä liikutaan monipuolisesti ja harjoitellaan koripallon perustaitoja. Jalkaan sisäliikuntaan sopivat kengät

Palloilu 

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen 
Ryhmässä pelataan jalkapalloa ja tutustutaan myös muihin palloilulajeihin. Osallistujat pääsevät vaikuttamaan kerhon sisältöön mielenkiintonsa ja toiveittensa mukaan. Liikunnallista taustaa tai aiempaa lajikokemusta ei tarvita, tavoitteena on pelata ja pitää hauskaa yhdessä. 

Pehmomiekkailu

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Vuorolla tutustutaan liikunnallisuutta painottaen miekkailun perusteisiin. Osallistujien omia liikunnallisia oivalluksia tukeva ohjaus perustuu eurooppalaisen miekkailun perinteeseen. Lajissa käytetään toisinaan myös muita välineitä esim. kilpiä. Voit käyttää harjoituksissa sisäpelikenkiä tai olla ilman. Ohjaajalla on jaossa tunnilla tarvittavat välineet.

Salibandy

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Ryhmä soveltuu kaikille, aiemmasta kokemuksesta ja taidoista riippumatta. Tunti koostuu erilaisista leikeistä, peleistä ja salibandyn tekniikkaharjoitteista. Jalkaan sisäliikuntaan sopivat kengät. 

Scoottaus

9-12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Scoottaus eli temppupotkulautailu on extreme-urheilulaji, jossa tehdään temppuja lajiin tarkoitetulla potkulaudalla. Laji on mukava ja helppo aloittaa, mutta vaativiakin temppuja on loputtomiin. Scoottauksen temput on yhdistetty rullalautailusta ja temppupyöräilystä. Harrastaminen on mukavaa ja vapaata, eikä lajin kanssa ole koskaan tylsää. Otathan oman potkulaudan mukaan. Ihan perus potkulaudalla pärjää. Jokaisella tulee olla oma kypärä.

Sulkapallo

9-12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Sulkapallovuorolla harjoitellaan sulkapallon perusteita, leikitään liikunnallisia pelejä ja ennen kaikkea pelataan sulkapalloa. Oman mailan voi halutessaan tuoda, mutta lainamailoja on myös tarjolla. Ryhmä soveltuu hyvin vasta-alkajille ja jo vähän harjoitelleille pelaajille. Päälle sisäpelivaatteet ja –kengät. 

Voimistelukoulu 

9–12-vuotiaille /  ilmoittautuminen
Tunneilla harjoitellaan voimistelun perustaitoja ja tutustutaan lajeihin monipuolisesti harjoitteiden ja voimisteluvälineiden kautta. Sopii kaikille voimistelusta tai temppuilusta kiinnostuneille, aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Päälle joustavat, vartalonmyötäiset vaatteet, halutessaan pehmeät tossut (esim. jumppatossut). 

Perhevoimistelu 

Koko perheelle / ei ilmoittautumista
Koko perheen voimisteluryhmä missä leikitään, jumpataan ja temppuillaan. Tunneilla harjoitellaan yhdessä vanhemman/vanhempien kanssa akrobatiatemppuja ja opitaan luottamaan omiin kykyihin. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset yhdessä aikuisen kanssa. 

Touhutiikerit

Koko perheelle / ei ilmoittautumista

Tunnilla on monipuolista liikkumista yli 1-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Tunnit sisältävät perusliikuntataitojen harjoittelua, oman kehon hallintaa ja yhteistä perhejumppaa esimerkiksi leikkien. Ryhmässä otetaan huomioon sekä pienet että isommat tiikerit. Jokaiselle oman taitojen mukaista haastetta. 

Perhepalloilu

6–12-vuotiaille aikuisen kanssa / ei ilmoittautumista
Eri palloilulajeja yhdessä vanhempien kanssa. Hyvällä ja rennolla mielellä, mutta hiki päässä. Rennot sisäliikuntavaatteet ja sisäpelikengät. 

Uinti, omatoiminen

Lapsille yhdessä aikuisen kanssa / ilmoittakaa kassalla, että olette LiikuntaVeturilaisia

6–12-vuotiaat Jyväskylässä asuvat lapset pääsevät ilmoitettuna aikana Wellamoon sisään maksutta. Muille normaali sisäänpääsymaksu. Omatoimisen uintikerran aikana voi vapaasti uida vapaasti Wellamon altaissa. Uimaan tultava yhdessä aikuisen kanssa, joka on vastuussa tuomistaan lapsista koko uintireissun ajan. Suositeltavaa on, että jokaista uimataidotonta lasta kohden on ainakin yksi aikuinen. AaltoAlvarin kylpyläosastolla on peruskorjaus, jonka vuoksi perheiden uintivuoro on siirretty Wellamoon. 

Lisätietoja

Liikunnanohjaaja
Eero Simonen
p. 050 522 6829, eero.simonen[a]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
liikunta
liikuntaveturi