Liikuntaneuvonta, lapset ja nuoret

Ajanvaraukset sekä puhelinneuvonta

Liikuntaneuvonnan puhelinnumero p. 014 266 4264

  • tiistaisin 15.00-16.00
  • torstaisin 8.00-9.00

Vähävaraisten perheiden liikuntaharrastamista tukeva hanke 

Tutustu vähävaraisten lasten ja nuorten seuraharrastamista tukevaan hankkeeseen ja hae mukaan Liikuntapalvelujen hankkeet -sivun kautta.

Lisätietoja

Liikunnanohjaaja
Reeta Jääskeläinen
p. 014 266 7530, reeta.jaaskelainen[a]jyvaskyla.fi

Vastaava liikunnanohjaaja Reeta Jääskeläinen

 

Asiakaskokemuksia liikuntaneuvonnasta

Maksuton liikuntaneuvonta

Jos liikkumisen määrä on liian vähäinen ja motivaatio liikkumiseen hukassa, voi apu löytyä liikuntaneuvonnasta. Liikuntaneuvonta antaa tukea liikkumisen turvalliselle aloitukselle ja auttaa sopivan liikuntamuodon löytymiseen. Liikuntaneuvontaan on mahdollisuus tulla kouluterveydenhoitajan tai jonkin muun ammattihenkilön lähetteellä. Ajan voi varata myös itse. Lapsi tai nuori voi osallistua tapaamisiin joko yksin tai yhdessä aikuisen kanssa. Tapaamispaikka sovitaan ajanvarauksen yhteydessä.

Kenelle?

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaiken ikäisille jyväskyläläisille, jotka terveytensä kannalta liikkuvat riittämättömästi, eivätkä ole löytäneet sopivaa liikuntamuotoa itselleen.

Huhtasuon-, Kilpisen-, Kuokkalan-, Palokan-, Tikkakoksen- ja Vaajakosken yhtenäiskouluissa sekä Jyväskylän normaalikoulussa opiskeleville yläkoululaisille on tarjolla liikuntaneuvontaa omalla koululla koulupäivän aikana. Palvelu kulkee nimellä KouluPT-toiminta. Näissä kouluissa aika varataan koulun omalta kouluPT:ltä. Tutustu KouluPT-toimintaan!

Liikuntaneuvontakäynneillä tarjotaan

  • tukea liikunnan aloittamiseen ja oman lajin löytämiseen
  • tietoa monista liikuntamahdollisuuksista ja –paikoista
  • yksilöllistä ohjausta
  • tietoa liikunnasta ja terveydestä
  • kotijumppaohjeet

Lasten ja nuorten painonhallintaryhmät

Ylipainoisille lapsille ja nuorille painonhallintaryhmiä, joiden tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään liikunnan ilo sekä liikkumaan terveytensä nähden riittävästi. Ryhmissä kokeillaan mahdollisimman monipuolisesti eri lajeja ja näin pyritään löytämään jokaiselle osallistujalle mieluinen tapa liikkua.  

Mukaan toimintaan voi tulla terveydenalan ammattilaisen suosittelemana kuten keskussairaalan lasten painonhallinnan poliklinikan, kouluterveydenhuollon tai liikuntapalvelujen liikuntaneuvonnan kautta. Paikkaa ryhmään voi tiedustella myös itse. 

Lisätietoja: Eritysliikunnanohjaaja Kati Siitari, p. 014 266 4269, kati.siitari[a]jyvaskyla.fi   

Lisätietoja

Liikunnanohjaaja
Reeta Jääskeläinen
p. 014 266 7530, reeta.jaaskelainen[a]jyvaskyla.fi

Vastaava liikunnanohjaaja Reeta Jääskeläinen

 

Asiakaskokemuksia liikuntaneuvonnasta