Hyppää pääsisältöön
Kuva
Poika kuljettaa keltaista palloa liikuntasalissa

Alla on kerrottu tuntien sisällöistä. Osallistuminen  ei vaadi muuta kuin hitusen uteliaisuutta. Otathan myös juomapullon mukaan! 

Cheertanssi

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Cheertanssi on cheerleadingin toinen alalaji, joille on myös kilpailuissa oma sarjansa. Lajissa ei tehdä permantoakrobatiaa, heittoja eikä pyramideja, mutta tanssiin kuuluvat akrobaattiset liikkeet ja matalat tanssinostot ovat sallittuja.  Cheertanssiohjelmat sisältävät erilaisia tanssityylejä ja -tekniikoita, joita ovat muun muassa jalanheitot, piruetit ja venyvyysliikkeet sekä cheer- ja tanssihypyt. Ohjelman koreografia sisältää kuvionvaihtoja, visuaalisia tehokeinoja sekä urheilullista ja vauhdikasta tanssia. Mukaan voi tulla kuka tahansa iästä, sukupuolesta, aiemmasta urheilutaustasta tai muista tekijöistä huolimatta.

Futsal 

9–12-vuotiaille/ ilmoittautuminen
Ryhmässä tutustutaan futsalin/palloilun saloihin yhdessä touhuten. Ryhmä sopii kaikille taitoihin katsomatta. Tunnilla edetään osallistujien mukaan leikkien, pelaillen ja tekniikoita harjoitellen. Jalkaan on hyvä laittaa sisäliikuntaan sopivat kengät. 

Katutanssi

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Katutanssitunnilla rakennetaan pieniä koreografioita sekä tutustutaan tansseille ominaiseen vartalonkäyttöön. Tuntien koreografiat saavat vaikutteensa dancehallista, reggaetonista sekä streetistä. Tuntiin kuuluu aina alkulämmittely, tanssiosuus sekä lopuksi pieni jäähdyttely ja venyttely. Katutanssitunti soveltuu kaikille kiinnostuneille, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Mukaan iloinen ja avoin mieli sekä päälle rennot vaatteet ja jalkaan tanssiin / sisäliikuntaan sopivat kengät. 

Koripallo

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Ryhmässä liikutaan monipuolisesti ja harjoitellaan koripallon perustaitoja. Jalkaan sisäliikuntaan sopivat kengät

Pehmomiekkailu

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Vuorolla tutustutaan liikunnallisuutta painottaen miekkailun perusteisiin. Osallistujien omia liikunnallisia oivalluksia tukeva ohjaus perustuu eurooppalaisen miekkailun perinteeseen. Lajissa käytetään toisinaan myös muita välineitä esim. kilpiä. Voit käyttää harjoituksissa sisäpelikenkiä tai olla ilman. Ohjaajalla on jaossa tunnilla tarvittavat välineet.

Salibandy

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Ryhmä soveltuu kaikille, aiemmasta kokemuksesta ja taidoista riippumatta. Tunti koostuu erilaisista leikeistä, peleistä ja salibandyn tekniikkaharjoitteista. Jalkaan sisäliikuntaan sopivat kengät. 
 

Sporttimix 

9–12-vuotiaille / ilmoittautuminen 
Ryhmässä kokeillaan monipuolisesti eri liikuntamuotoja. Tunnilla tutustutaan esimerkiksi liikunnallisiin leikkeihin ja pallopeleihin. Sisältöä suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Päälle rennot vaatteet ja jalassa on hyvä olla sisäliikuntaan soveltuvat kengät.

Sulkapallo

9-12-vuotiaille / ilmoittautuminen
Sulkapallovuorolla harjoitellaan sulkapallon perusteita, leikitään liikunnallisia pelejä ja ennen kaikkea pelataan sulkapalloa. Oman mailan voi halutessaan tuoda, mutta lainamailoja on myös tarjolla. Ryhmä soveltuu hyvin vasta-alkajille ja jo vähän harjoitelleille pelaajille. Päälle sisäpelivaatteet ja –kengät. 

Voimistelukoulu 

9–12-vuotiaille /  ilmoittautuminen
Tunneilla harjoitellaan voimistelun perustaitoja ja tutustutaan lajeihin monipuolisesti harjoitteiden ja voimisteluvälineiden kautta. Sopii kaikille voimistelusta tai temppuilusta kiinnostuneille, aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Päälle joustavat, vartalonmyötäiset vaatteet, halutessaan pehmeät tossut (esim. jumppatossut). 

Perhepaini

Koko perheelle / ei ilmoittautumista
Tunti pitää sisällään nopeutta, ketteryyttä ja kamppailutilanteita. Painin omaista jumppaa yhdessä aikuisen kanssa. Päälle rennot sisäliikuntavaatteet, jalkaan tossut/sisäliikuntakengät. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset yhdessä aikuisen kanssa. 

Perhejumppa

Koko perheelle / ei ilmoittautumista
Aikuisten ja lasten yhteinen jumppahetki. Yhteinen alkulämmittelypeli tai leikki, erilaisten liikepisteiden muodossa lihaskunto-osio, lopussa temmon hidastus ja jäähdyttely.  Haasta vanhempasi. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset yhdessä aikuisen kanssa. 

Perhevoimistelu 

Koko perheelle / ei ilmoittautumista
Koko perheen voimisteluryhmä missä leikitään, jumpataan ja temppuillaan. Tunneilla harjoitellaan yhdessä vanhemman/vanhempien kanssa akrobatiatemppuja ja opitaan luottamaan omiin kykyihin. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset yhdessä aikuisen kanssa. 

Perhepalloilu

6–12-vuotiaille aikuisen kanssa / ei ilmoittautumista
Eri palloilulajeja yhdessä vanhempien kanssa. Hyvällä ja rennolla mielellä, mutta hiki päässä. Rennot sisäliikuntavaatteet ja sisäpelikengät. 

Uinti, omatoiminen

Lapsille yhdessä aikuisen kanssa / ilmoittakaa kassalla, että olette LiikuntaVeturilaisia

6–12-vuotiaat Jyväskylässä asuvat lapset pääsevät ilmoitettuna aikana Wellamoon sisään maksutta. Muille normaali sisäänpääsymaksu. Omatoimisen uintikerran aikana voi vapaasti uida vapaasti Wellamon altaissa. Uimaan tultava yhdessä aikuisen kanssa, joka on vastuussa tuomistaan lapsista koko uintireissun ajan. Suositeltavaa on, että jokaista uimataidotonta lasta kohden on ainakin yksi aikuinen. AaltoAlvarin kylpyläosastolla on peruskorjaus, jonka vuoksi perheiden uintivuoro on siirretty Wellamoon.

Lisätietoja

Erityisliikunnanohjaaja
Kati Siitari p. 050 311 8914
kati.siitari[a]jyvaskyla.fi