Hyppää pääsisältöön

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2021 – 2022 2.8. alkaen 

Kurkista teatteritaiteen Pedanet -sivuille!

Lisätietoja

Pirjo Linna 
opistosihteeri
p. 014 266 4079
pirjo.linna[at]jyvaskyla.fi

Opetuksen suunnittelu

Sauli Yksjärvi
opettaja 
p. 014 266 4075 
sauli.yksjarvi[at]jyvaskyla.fi

 

Astu draaman ja teatterin kiehtovaan maailmaan, jossa voit päästää mielikuvituksesi valloilleen! Toimimme niin, että kaikilla on hauskaa ja jokainen voi tuoda esiin omia ideoitaan sekä kehittää omaa mielikuvitustaan ja tietämystään teatterista. Lukuvuoden aikana valmistamme esimerkiksi pienimuotoisia esityksiä, teemme teatterivierailuja ja harjoittelemme fyysistä ilmaisua, äänenkäyttöä ja improvisaatiota.

Opiskeluvaiheet

7–8-vuotiaat (60 t/lukuvuosi)

Ryhmässä sukellamme draaman ja teatterin mielikuvitusmaailmoihin. Yhteisten leikkien ja hauskojen draamaharjoitusten myötä saat mahdollisuuden eläytyä ja ilmaista itseäsi, ajatuksiasi, havaintojasi ja tunteitasi. Käytämme apuna satuja ja kertomuksia ja opettelemme samalla myös yhdessä toimimista.

9–10-vuotiaat (60 t/lukuvuosi)

Ryhmässä sukellamme draaman ja teatterin mielikuvitusmaailmoihin. Yhteisten leikkien ja hauskojen draamaharjoitusten myötä saat mahdollisuuden eläytyä ja ilmaista itseäsi, ajatuksiasi, havaintojasi ja tunteitasi. Käytämme apuna satuja ja kertomuksia, joiden hahmot ja tapahtumat heräävät henkiin leikeissämme. Samalla opettelemme myös yhdessä toimimista.

11–12-vuotiaat (60 t/lukuvuosi)

Perehdymme draaman ja teatterin keinoihin ilmasta asioita toiminnan, eleiden sekä puheen kautta. Luomme ja tutkimme yhdessä draaman maailmoja valmistamalla itse keksimiämme pienoisnäytelmiä. Tutustumme myös roolin rakentamiseen kokeilemalla erilaisia roolihahmoja. Opit luottamaan omiin ideoihisi sekä luomaan ja kertomaan tarinoita mm. improvisaation sekä teatterin eri muotojen avulla. 

13–15-vuotiaat (100 t/lukuvuosi)

Ryhmässä syvennät ilmaisuasi ja näyttelijäntyöntaitojasi erilaisten harjoitusten avulla. Lisäksi kokeilemme teatterin muita osa-alueita kuten ohjaajan työtä, puvustamista, lavastamista sekä valo- ja äänisuunnittelun tekemistä. Tutkimme näiden eri osa-alueiden vaikutusta esityksen tunnelmaan ja tarinan kerrontaan. Opettelemme toimimaan teatteriryhmän vastuullisena jäsenenä ja käymme teatterissa. Opintoihin sisältyy 20 tunnin työpajaopintojakso.

16–18-vuotiaat (100 t/lukuvuosi)

Tässä ryhmässä syvennämme aiemmin oppimiasi asioita, kuten draaman ja teatteritaiteen ilmaisullista ja teknistä osaamistasi sekä teatteritietouttasi. Tutustumme rohkeasti myös kokeileviin teatterin tekemisen keinoihin ja valmistamme julkisen esityksen, jossa pääset näyttämään näyttelijän, ohjaajan, lavastajan, puvustajan tai esimerkiksi käsikirjoittajan taitosi. Opintoihin sisältyy 20 tunnin työpajajakso.

Lukukausimaksut

60 € / 60 t tai 80 € / 100 t
Jyväskylän kansalaisopisto myöntää opiston taiteen perusopetuksen oppilaille 20 € sisaralennuksen korkeimmasta lukukausimaksusta. Lukukausimaksut laskutetaan syksyllä ja keväällä.

Opiskelupaikka

Jyväskylän keskusta