Kurssit ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kursseille
puhelimitse 014 266 0107 tai
kansalaisopiston neuvonnassa (Vapaudenkatu 39–41, Jyväskylä)

Ilmoittautumis- ja perumisohjeet

Kansalaisopiston kursseilla käytetään peda.net-verkkoympäristöä.

Tutustuthan kansalaisopiston tietosuojeselosteeseen.

Opiston neuvonnan aukioloajat

Neuvonta avoinna 7.12.–22.12. klo 12–15,
suljettu 23.12.2020–6.1.2021

Lukukausien aikana
ma-to klo 12–17
pe suljettu
Lukukausien ulkopuolella
ma-to 12–15
pe suljettu

Ryhmäliikuntatunnit peruttu Jyväskylässä 30.11. alkaen lukukauden loppuun asti.

Kansalaisopiston kaikkien ryhmäliikuntatuntien lähiopetus perutaan ma 30.11. alkaen lukukauden loppuun asti kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän suositusten mukaisesti.
Osa kursseista toteutetaan verkossa etäopetuksena, näiden kurssien opiskelijoille tiedotetaan tästä erikseen. Päivitämme nettisivua tilanteen muuttuessa.

Uuraisilla ryhmäliikuntatunnit on peruttu 13.12.2020 asti ja Muuramessa ryhmäliikuntatunnit on peruttu 15.1.2021 asti. Päivitämme nettisivua tilanteen muuttuessa.

Yleissivistävät opinnot

Kevätlukukauden 2021 uusille kursseille ilmoittautuminen alkaa 9.12.2020 kello 16 ja jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Kurssimuutokset päivitetään vain kurssijärjestelmään.

Uudet kevään kurssit ovat nähtävissä opistopalveluiden verkkosivuilla 16.11. alkaen.

Kevään esite ilmestyy joulukuun alussa. Kurssiesitettä ei enää jaeta kotitalouksiin, vaan sen voi noutaa itselleen jakelupisteistä. Esite on myös luettavissa verkossa ilmestymisensä jälkeen.

Vapaita opiskelupaikkoja eri kursseilta kannattaa kysellä pitkin lukuvuotta.

Lasten ja nuorten taiteen perusopetus

Haku lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen oppilaspaikoille järjestetään vuosittain huhti- ja toukokuun aikana. Opintoihin ilmoittaudutaan kansalaisopiston kurssi-ilmoittautumisjärjestelmässä. Täydennyshaku järjestetään elokuussa.

Lukuvuoden 2020–2021 haku järjestettiin 1.4.–15.5.2020. Taiteen perusopetuksen vapaille oppilaspaikoille sekä varasijoille voi hakea 3.8.2020 alkaen. 

Tarjoamme kuvataiteen, musiikin, sanataiteen ja teatteritaiteen opetusta yleisen oppimäärän mukaan sekä arkkitehtuurin ja kuvataiteen opetusta laajan oppimäärän mukaan. 

Koronatilanteen vaikutus taiteen perusopetuksen järjestämiseen

Taiteen perusopetuksessa noudatetaan koronatilanteen mukaan annettavaa kansalaisopiston yleistä ohjeistusta, jota tarkennetaan aina tilanteen ja yleisten vaatimusten mukaisesti.

Opetus käynnistyi 17.8. alkaen lähiopetuksena. Opetuksessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja tilojen mukaan mitoitetut ryhmäkoot auttavat turvavälien ylläpitoa.

Jos opetus kuitenkin joudutaan siirtämään etäopetukseksi, tullaan opetus järjestämään pääosin reaaliaikaisena etäyhteyden välityksellä. Lisätietoja koronatilanteen vaikutuksista taiteen perusopetuksen järjestelyihin löydät TPO:n Peda.net -sivuilta.

Lisätietoja lasten ja nuorten taiteen perusopetuksesta.