Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ote karttapalvelusta. Kuva Jyväskylän kaupunki
Pääsisältö

Trimble Locus Cloud on selainpohjainen paikkatieto-ohjelmisto. Ohjelmisto vaatii käyttäjältä työaseman sekä nopean internetyhteyden. Locus Cloud toimii Jyväskylän kaupungin sisäisessä verkossa (intranet), sekä myös erikseen sovituissa verkon ulkopuolisissa (extranet) työasemissa.

Paljon ajantasaista tietoa

Locus Cloud -ohjelman avulla käyttäjä pääsee hyödyntämään monia erilaisia karttoja ja karttakohteisiin liittyviä ominaisuustietoja. Locus Cloud yhdistää nämä tiedot, joten käyttäjä voi kysellä esim. kartalla näkyvää rakennusta osoittamalla sen tietoja suoraan rekisteristä. Jyväskylän kaupungissa kartta- ja paikkatietoja on kerätty ja ylläpidetty jo usean kymmenen vuoden ajan. Karttakohteisiin (esim. kiinteistöt, rakennukset) liittyviä ominaisuustietoja ylläpidetään eri viranomaisten toimesta kuntatietorekisterissä. Locus Cloud mahdollistaa myös karttojen tulostuksen halutussa mittakaavassa. Tulostus voidaan tehdä myös tiedostoksi, jolloin kartta on käytettävissä liitekarttana sopivaan tarkoitukseen.

Käyttöliittymä räätälöitävissä käyttäjän tarpeisiin

Koska kaikki käyttäjät eivät tarvitse kaikkia Locus Cloudin tietoja, niin Cloudissa on mahdollisuus käyttäjäkohtaisesti valita käytettävissä olevat kartat, ominaisuustietokyselyt ja muut toiminnot. Tämän ansiosta käyttö on helppoa ja selkeää, koska ohjelmassa on valittavissa vain ne asiat, joita käyttäjä todella tarvitsee. Tämä on tärkeää myös siksi, että näin voidaan rajata kuntatietorekisterin arkaluontoisten (esim. asukastiedot) tietojen käyttö vain niille, joilla on oikeus näiden käyttöön.

Locus Cloud aineistot ja toiminnot

Karttatiedot: Ajantasa-asemakaava, Asemakaavasuunnitelmat, Aluejakokartta, Johtokartta, Kaavan pohjakartta, Maanomistuskartta, Opaskartta, Palvelukartta, Rekisterikartta, Suojelu- ja erityiskohteet, Teemakartta, Virastokartta, Yhdistelmäjohtokartta, Yleiskaava sekä koko kaupungin kattava ilmakuva liitettynä edellä mainittuihin karttoihin.
Ominaisuustiedot: Kiinteistöistä ja rakennuksista pinta-alat, omistajat, rakennusoikeus, toimitilat, asukastiedot, asuntotiedot, isännöitsijät ym. Kaavoista määräykset, käsittelyvaiheet sekä muut yleistiedot.
Toimintoja: Tulostus, osoitehaku, tiedonsiirto (mm. DXF, DWG, MIF), matkanmittaus, pinta-alan laskenta, kohteisiin liitettyjen dokumenttien näyttäminen, liitekarttojen teko.

Asennus helppoa

Locus Cloudia käytetään suoraan selaimen kautta, joten se ei vaadi asennuksia työasemalle. Kun Locus Cloudia käytetään kaupungin verkon ulkopuolelta, avataan näille ns. Extranet-käyttäjille pääsy käyttämään tätä palvelua. Ulkoisten toimijoiden on mahdollista tehdä valikoitujen aineistojen käytöstä sopimus, jolloin palvelun hinta määräytyy valittavien aineistojen ja käyttäjien lukumäärän perusteella.

Lisätietoja:

paikkatieto(at)jyvaskyla.fi

Perttu Linjama
p. 040 688 5686
perttu.linjama(at)jyvaskyla.fi