Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Valvonta-alueellamme on seitsemän uimahallia/kylpylää. Jyväskylästä löydät Aalto Alvarin, Wellamon ja Scandic Laajavuoren kylpylän. Muuramessa voit uiskennella Muuramen uimahallissa ja Leivonmäellä Joutsan uimahallissa. Äänekoskella voit virkistyä Uimahalli Vesivelhossa ja Suolahden uimahallissa.

Ympäristöterveys valvoo yleisessä käytössä olevia uimahalleja ja kylpylöitä sekä muita vastaavia yleisiä altaita. Valvonta kohdistuu sekä tiloihin että allasveden laatuun. Allasvedestä tutkitaan valvontatutkimusohjelman mukaisesti säännöllisesti uima-allasveden mikrobiologista ja fysikaalis-kemiallista laatua. 

Yksityisten henkilöiden tai taloyhtiöiden uima-altaita tai niiden veden laatua emme valvo.

Ympäristöterveyden yhteystiedot

Henkilöstön yhteystiedot

Sähköposti
[email protected] 

Instagram
@jklymparistoterveys

Facebook
Facebook

Lisätietoja

Allasvesi (Valvira)

Allasvesiasetuksen soveltamisohje (Valvira)

Vinkkejä uimareille

Allasveteen kulkeutuva lika ja mikrobit heikentävät klooridesinfioinnin tehoa. Suurin likakuorma aiheutuukin yleensä uimareista. Ohjeita noudattamalla huolehdit omasta ja kanssauimareiden terveydestä. 

Terveydentila 
Jos sairastat tarttuvaa tautia tai sinulla on avohaava, on uimahallikäyntiä syytä siirtää siihen saakka, kunnes tauti tai haava on parantunut. 

WC:ssä käynti
Huolehdi, että käyt ja erityisesti lapset käyvät WC:ssä ennen altaaseen menoa.

Peseytyminen
Peseydy huolellisesti aina ennen altaaseen tai saunaan menoa, vaikka olisit juuri peseytynyt muualla. Peseydy aina WC:ssä käynnin jälkeen. Sido pitkät hiukset kiinni tai käytä uimalakkia. 

Saunominen
Uima-asussa ei ole syytä mennä saunaan, koska niistä haihtuva kloori voi aiheuttaa terveyshaittaa ja hikisen uima-asun mukana allasveteen kulkeutuu likaa. 

Piilolinssit
Suositeltavaa on ottaa piilolinssit pois silmistä ennen uintia tai käyttää kertakäyttölinssejä, jotka poistetaan heti uimisen jälkeen. Piilolinssit päässä uiminen lisää esimerkiksi silmätulehduksen riskiä

Asiasanat:  
uimavesi
uima-allas