Hyppää pääsisältöön
Kuva
Poika ajaa liikennepuistossa

Liikennepuisto on virallisesti auki kesällä 2021 8.6.-10.8. ma-la klo 9-17 ( su suljettu), jolloin puistossa on mahdollista ajella kaupungin polkuautoilla. Virallisina aukioloaikoina puistossa on myös valvoja. Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi ajella omalla polkupyörällä.

Käyttäjien toivotaan käyttävän mielellään omia kypäriä. Myös käsidesiä on hyvä varata mukaan, sillä puistossa ei ole juoksevaa vettä. Lisäksi käyttäjien on huolehdittava turvaväleistä. Polkuautoja ja wc-tiloja desinfioidaan entistä tarkemmin. Lapset ovat liikennepuistossa aina vanhempiensa vastuulla.

Kuva
Lapsi liikennepuistossa

50 vuoden perinteet

Liikennepuiston aukioloaikoina puistosta voi lainata eri kokoisia polkuautoja liikennesääntöjä opetteleville lapsille ja kolmipyöriä perheen pienimmille. Puistossa on myös muutamia kaksi- ja nelipaikkaisia autoja vanhemman kanssa yhdessä ajamiseen. 

Puistoon on rakennettu oikea liikenteen pienoismaailma, josta löytyvät niin liikennevalot kuin tankkauspistekin. Turvallista jalankulkua ja tienylitystä varten puistossa on suojatiet ja jalkakäytävät. Puisto soveltuu parhaiten liikennekäyttäytymistä parhaillaan opetteleville eli noin 6-12-vuotiaille lapsille. Myös taaperot ovat tervetulleita vanhempiensa tai hoitajansa seurassa ja valvonnassa.

Perheiden kestosuosikki

Viitaniemen liikennepuistosta on jo ainakin kaksi jyväskyläläissukupolvea ammentanut oppeja liikennekäyttäytymiseen. Maksuton toiminta on alkanut 1960-luvulla ja jatkuu taas poikkeustilanteen mentyä. Aidossa pienoiskokoisessa liikenneympäristössä pääsee huristelemaan puiston polkuautoilla jälleen tulevina kesinä. Liikennepuisto on ollut yksi Jyväskylän lasten suosikkikohteista, jossa käy vuosittain 15 000 vierailijaa.

Viitaniemen liikennepuisto sijaitsee Eeronkatu 15:ssä (kartta). Aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi harjoitella ajamista omalla pyörällä. Kaikkina aikoina lapset ovat puistossa huoltajiensa vastuulla. 

Kuva
Liikennepuiston autot

Liikennepuistoon voi ottaa omat eväät mukaan. Evästelyä varten alueelle on sijoitettu puisia pöytä-penkkiyhdistelmiä ja oman viltin voi levittää puistoon tai sitä ympäröiville laajoille nurmialueille. Huolehdithan eväsroskat roskikseen, jotta puisto pysyy mukavana muidenkin käyttää! Kävelymatkan päässä puistosta sijaitsevat myös Viitaniemen ja Tuomiojärven uimarannat.

Sijainti ja lisätiedot:
Viitaniemen liikennepuisto, Eeronkatu 15 (kartta).
Palvelupiste Hannikainen, p. (014) 266 5025, palvelupistehannikainen[at]jkl.fi

Puistotoiminnan aukiolo

8.6.-10.8.2021 ma-la 9-17 ( su ei ohjattua toimintaa).

Sijainti: Eeronkatu 15 (kartta)

Kaupunginosa: