Liikennepuisto

Viitaniemen liikennepuistoa ei avata kesäksi 2020

Liikennepuistoa ei avata kesäksi 2020 koronavirustilanteen vuoksi. Puistossa voi käydä ajamassa omalla polkuautolla tai polkupyörällä, kunhan huomioi kokoontumisrajoitukset ja turvavälin. Puistossa ei ole puistovalvojaa eikä kaupungin polkuautoja saatavilla. Puistossa pyöräilevien lasten on muistettava oma kypärä. Lasten vanhempien toivotaan osallistuvan lastensa opastukseen. Lapset ovat liikennepuistossa aina vanhempiensa vastuulla.

Lapsi liikennepuistossa

50 vuoden perinteet

Normaalikesinä liikennepuiston aukioloaikoina puistosta voi lainata eri kokoisia polkuautoja liikennesääntöjä opetteleville lapsille ja kolmipyöriä perheen pienimmille. Puistossa on myös muutamia kaksi- ja nelipaikkaisia autoja vanhemman kanssa yhdessä ajamiseen. Kesällä 2020 puiston polkuautot eivät ole lainattavissa.

Puistoon on rakennettu oikea liikenteen pienoismaailma, josta löytyvät niin liikennevalot kuin tankkauspistekin. Turvallista jalankulkua ja tienylitystä varten puistossa on suojatiet ja jalkakäytävät. Puisto soveltuu parhaiten liikennekäyttäytymistä parhaillaan opetteleville eli noin 6-12-vuotiaille lapsille. Myös taaperot ovat tervetulleita vanhempiensa tai hoitajansa seurassa ja valvonnassa.

Perheiden kestosuosikki

Viitaniemen liikennepuistosta on jo ainakin kaksi jyväskyläläissukupolvea ammentanut oppeja liikennekäyttäytymiseen. Maksuton toiminta on alkanut 1960-luvulla ja jatkuu taas poikkeustilanteen mentyä. Aidossa pienoiskokoisessa liikenneympäristössä pääsee huristelemaan puiston polkuautoilla jälleen tulevina kesinä. Liikennepuisto on ollut yksi Jyväskylän lasten suosikkikohteista, jossa käy vuosittain 15 000 vierailijaa.

Viitaniemen liikennepuisto sijaitsee Eeronkatu 15:ssä (kartta). Kesällä 2020 puiston varusteena olevia, erikokoisia polkuautoja ei voi lainata, vaan ajelun joutuu hoitamaan omalla pyörällä tai polkuautolla. Aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi harjoitella ajamista omalla pyörällä. Kaikkina aikoina lapset ovat puistossa huoltajiensa vastuulla. 

Liikennepuiston autot

Vaikka puistossa ei kesällä 2020 olekaan ohjattua toimintaa, liikennepuistoon voi edelleen tulla vaikka retkelle ja ottaa omat eväät mukaan. Evästelyä varten alueelle on sijoitettu puisia pöytä-penkkiyhdistelmiä ja oman viltin voi levittää puistoon tai sitä ympäröiville laajoille nurmialueille. Huolehdithan eväsroskat roskikseen, jotta puisto pysyy mukavana muidenkin käyttää! Kävelymatkan päässä puistosta sijaitsevat Viitaniemen ja Tuomiojärven uimarannat.

Sijainti ja lisätiedot:
Viitaniemen liikennepuisto, Eeronkatu 15 (kartta).
Palvelupiste Hannikainen, p. (014) 266 0108, palvelupistehannikainen[at]jkl.fi (ma-pe klo 8-15)

Kaupunginosa: