Ohjeet työnantajalle

Neuvontaa työnantajalle setelin käyttöön 

Jyväskylän kaupungin rekrytointipalvelut: 
p. 014 266 0885  
kesatyoseteli[a]jyvaskyla.fi 

Tässä tärkeimmät tärpit koskien kesätyöseteliä. Työnantaja saa tarkemman infokirjeen sähköpostiinsa, jos hänen palkkaamalleen nuorelle kesätyöseteli myönnetään. 

Tärkeät tärpit 

  • Kesätyöjakson tulee ajoittua välille 5.6.–11.8.2021.  
  • Työllistettävä nuori on 15-17-vuotias. (5.6.-11.8.2021 aikana alle 18-vuotias ja täyttänyt 15 vuotta 5.6.2021 mennessä )
  • Työnantajan tulee toimia Jyväskylän alueella. 
  • Työnantajalla tulee olla Y-tunnus. 
  • Sama työnantaja voi työllistää maksimissaan kymmenen kesätyösetelin saanutta nuorta. 
  • Nuoren kanssa on tehtävä kirjallinen työsopimus ja tarvittaessa se on esitettävä nähtäväksi. 

Työaika ja palkkaus

Setelillä palkatun nuoren työ kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on vähintään 30 tuntia viikossa (6 h / pvä). Työaika voi ajoittua myös useammalle kuin kahdelle viikolle, esim. 15 h / vk neljän viikon ajan. Kesätyöjakso voi olla pidempi kuin 60 tuntia, mutta työnantaja saa korvauksen vain kahden viikon ajalta. 

Nuoren työaika ajoittuu välille klo 6–22 ja työssä tulee noudattaa lakia nuorista työntekijöistä. Nuoren työskennellessä ilta- ja viikonloppuaikoina, maksetaan asiaankuuluvat lisät. Lisäksi työnantaja maksaa lakisääteiset palkan sivukulut. 

Nuoren palkkaus määräytyy työehtosopimuksen mukaan. Jos alalla ei ole työehtosopimusta, tulee palkan olla vähintään 375€.

Kesätyösetelin lunastaminen

Kesätyöjakson päätyttyä työnantaja palauttaa kesätyösetelin sekä virallisen tositteen maksetusta palkasta (palkkakuitti, ei tiliote) sähköisesti osoitteeseen kesatyoseteli[a]jyvaskyla.fi viimeistään 20.9.2021 mennessä. Näitä vastaan työnantajalle hyvitetään 250 €.  
HUOM! Työnantaja ei lähetä kaupungille laskua! 

Neuvontaa työnantajalle setelin käyttöön 

Jyväskylän kaupungin rekrytointipalvelut: 
p. 014 266 0885  
kesatyoseteli[a]jyvaskyla.fi