Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon näyttely, Juha Laakso

 

Kuva
Ratamon näyttely, Juha Laakso

Iki 2, 2019, fotogravyyri, 46 x28 cm

12.12.2019-5.1.2020

Maailma on ihmeitä täynnä. Käden ulottuvilla. Natura forma -teema kuvaa luonnon muotoja, joita olen kuvannut vuosien aikana. Luonto on muovannut ympäristöä omalla järjestelmällisellä tavalla aikojen saatossa. Luonnon muodoissa on vastakohtien vuoropuhelua herkkyyden ja voiman, jämeryyden välillä. Luonnon kiertokulku on loputonta liikettä. Päättymätön tarina.

Työstän kuviani taidegrafiikan valotusmenetelmillä kuten ImageOn (fotogravyyri). Menetelmän rakeinen ja pehmeä jälki muistuttaa akvatinta -tekniikkaa  ja muodostaa rikkaita sävyjä – hennon vaaleasta syvän tummaan samettisuuteen. ImageOn-tekniikassa on monia työvaiheita:kuvamateriaalin työstö kuvankäsittelyohjelmalla, valotettavan filmin tulostus, painolaatan valmistus, laatan valotus ja painokuvan vedostus käsityönä. Nykyaika ja taidegrafiikan traditio rinnakkain.

Olen työskennellyt ammattikuvataiteilijana, taidegraafikkona yli 20 vuotta. Yksityis- ja yhteisnäyttelyihin olen osallistunut ympäri Suomen ja ulkomailla. Olen jäsenenä Suomen Taidegraafikot ry:ssä ja Oulun Taiteilijaseura 63 ry:ssä.

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilija/juha-laakso  

www.instagram.com/printmakerjuhalaakso