Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon grafiikan paja
Pääsisältö

Grafiikan pajalla on ollut oma kuukauden pituinen kansainvälinen residenssi vuodesta 2010 lähtien.

Vuonna 2018 alkoi uusi 3 kuukauden residenssiohjelma, joka toteutetaan vuorovuosin graafikolle ja valokuvaajalle yhdessä Luovan valokuvauksen keskuksen kanssa. 

Ratamon grafiikan pajan taiteilijaresidenssiin voivat hakea taidegraafikot. Tarjolla on kolmen kuukauden residenssi joka toinen vuosi ja yhden kuukauden residenssi vuosittain.

Residenssiohjelma tarjoaa taidegraafikoille ilmaisen työskentelyn grafiikan pajalla (poislukien laatat, paperit ja erityismateriaalit), 300 euron apurahan elämiseen ja materiaalikustannuksiin, elinvoimaisen paikallisen taideyhteisön ja ilmaisen majoituksen Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa vierashuoneessa.

Ratamon grafiikan pajan residenssiohjelma on ollut käynnissä vuodesta 2001. Paja on suunnattu taiteilijoille, jotka ovat kiinnostuneita grafiikan tekniikoiden luomisesta, kokeilemisesta ja opettelusta. Pajan yhteydessä sijaitseva Galleria Ratamo esittelee pääsääntöisesti grafiikka- ja valokuvanäyttelyitä.

Ratamon keskus on suunniteltu sekä ammattilaisille että amatööreille. Tilaa käyttävät myös opiskeluluokat ja työpajat, joita järjestää sekä Ratamo että muut organisaatiot. Ammattitaiteilijat sekä kokeneet amatöörit voivat vuokrata tilaa omaan luovaan tuotantoonsa. Ratamo pitää yllä myös aktiivisia kansainvälisiä kontakteja.

Residenssitaiteilija nyt

Tällä hetkellä grafiikan pajalla ei ole residenssitaiteilijaa.  

 

 


Lisää residenssejä

resartis.org/

Asiasanat:  
grafiikka